RECEPTY Lahodné cestoviny s fazuľou

14.03.2014 00:37

Suroviny

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká červená paprika
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 g cibule
  • 1 lyžica nasekaného rozmarínu
  • 400 g sterilizovaných fazúľ
  • 3 väčšie paradajky
  • 1 lyžička medu
  • 1 sušená chilli paprička
  • 500 g cestovín,  
  • soľ, čierne korenie
  • 20 g strúhaného parmezánu

Postup :

Nakrájajte papriku, zeler aj cibuľu na malé kocky a vylisujte cesnak. V hlbšej panvici rozohrejte olej a pri miernej teplote restujte zeleninu s posekaným rozmarínom asi 10 minút.
Primiešajte do zmesi fazule vrátane šťavy, pridajte paradajky nakrájané na kocky, chilli papričku a chvíľu povarte. Prichuťte soľou, čiernym korením a medom. Cestoviny, uvarené podľa návodu, zmiešajte s hotovou omáčkou, z ktorej vyberiete chilli. Dajte do zapekacej misy, posypte strúhaným parmezánom a zapečte v rúre.  Na zvýraznenie chuti môžete pridať do omáčky kôrku z parmezánu.  

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist