RECEPTY Lahodné cestoviny s fazuľou
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká červená paprika
- 1 stonka stopkového zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g cibule
- 1 lyžica nasekaného rozmarínu
- 400 g sterilizovaných fazúľ
- 3 väčšie paradajky
- 1 lyžička medu
- 1 sušená chilli paprička
- 500 g cestovín,
- soľ, čierne korenie
- 20 g strúhaného parmezánu
Postup :
Nakrájajte papriku, zeler aj cibuľu na malé kocky a vylisujte cesnak. V hlbšej panvici rozohrejte olej a pri miernej teplote restujte zeleninu s posekaným rozmarínom asi 10 minút.
Primiešajte do zmesi fazule vrátane šťavy, pridajte paradajky nakrájané na kocky, chilli papričku a chvíľu povarte. Prichuťte soľou, čiernym korením a medom. Cestoviny, uvarené podľa návodu, zmiešajte s hotovou omáčkou, z ktorej vyberiete chilli. Dajte do zapekacej misy, posypte strúhaným parmezánom a zapečte v rúre. Na zvýraznenie chuti môžete pridať do omáčky kôrku z parmezánu.