Ako schudnúť Aké je vaše STRAVOVANIE, ako si PRIPRAVUJETE JEDLO.

03.10.2014 01:46

Neubehne ani mesiac, aby sa na internete meobjavila nejaká zaručená diéta či tabletky, pomocou ktorých za mesiac schudnete neuveriteľné kilá. Najviac ich je v ženských časopisoch, ktoré sa popri móde venujú aj iným „dôležitým" hodnotám dnešného sveta, ako sa obliekať, ako sa nalíčiť, atď. Aj prístup k chudnutiu je podobný, avšak zabúda sa na najdôležitejší faktor spojený s nadváhou. Áno, nadváha a obezita nie je len vizuálny problém, ale je úzko spojená aj s celkovým nezdravým životným štýlom a stravovaním a tiež s chorobami, ktoré sa zvyknú označovať ako civilizačné.

Ponúkané diéty z časopisov problém súvislosti nadváhy so zdravotným stavom neriešia. Rieši sa len nadváha, ale príčiny, zlé stravovacie zvyky a zlé zloženie stravy sa spomínajú len okrajovo. Akoby to, že sa vám podarí schudnúť bolo dôležitejšie ako kvalita života človeka. Akoby na kvalite našej stravy, ktorú počas života jeme, nezáviselo aj naše zdravie.

Aká je slovenská kuchyňa, ako vplýva na naše zdravie.

Aj v našej kuchyni sa dajú nájsť jedlá, ktoré zodpovedajú požiadavkám zdravej výživy. Treba si však uvedomiť, že stravovanie na Slovensku sa za posledných 100 rokov veľmi zmenilo, a to k horšiemu. Z minulosti nám ostali recepty, ale zabudlo sa už na to, ako sa tieto jedlá jedávali. Zabudlo sa, že sýte polievky boli jediným chodom na obed, lebo Slovensko patrilo k najchudobnejších kútom Európy. Zabudlo sa, že mäso sa jedávalo v bohatších rodinách raz do týždňa a v tých chudobnejších len pár krát za rok. Boli to jedlá, ktoré museli pokryť vysokú energetickú spotrebu ťažko pracujúceho človeka. S narastajúcou životnou úrovňou postupne upadlo do zabudnutia aj to dobré a zdravé, čo v našej kuchyni bolo a na jedlá ako napr. polievka z kvaky si pamätajú (ak vôbec) už len tí najstarší z nás. Čierny chlieb sa na desaťročia vytratil z nášho jedálneho lístka a až v poslednej dobe sa tento chlieb chudobných pomaly vracia na náš stôl.

V súčasnosti sa slovenská kuchyňa pokladá za jednu z najmenej zdravých kuchýň sveta. Je to kuchyňa s vysokou spotrebou cukru, živočíšnych tukov, bravčového mäsa a bielej múky. Podľa toho vyzerá aj zdravotný stav nášho obyvateľstva. V úmrtnosti na kardiovaskulárne choroby sa derieme na popredné miesta vo svete. Priemerný Japonec žije takmer o 20 rokov dlhšie ako priemerný Slovák.

Účet za prejedanie sa a zlú životosprávu nám nevystaví naše telo okamžite. Niekedy si treba počkať aj viacej rokov a väčšina sa začne nad sebou zamýšľať, až keď prídu bolesti spôsobené nejakou chorobou, kde obezita figuruje ako rizikový faktor. Nie vždy je neskoro a je známych veľa prípadov, kedy sa človek zmenou stravovania dokázal vyliečiť aj z vážnych chorôb, no sú známe aj prípady, kedy sa to nepodarilo. Pri chorobách platí, že je vždy jednoduchšie (a lacnejšie) im predchádzať, ako ich liečiť. Preto by mala byť nadváha prvým príznakom toho, že niečo nie je s telom v poriadku a každý chudnúci by si mal aj uvedomiť, že chudnutím nerieši len vizuálny problém ale aj možnú príčinu neskorších zdravotných ťažkosti. Preto nie je jedno či chudneme nejakou jednostrannou diétou alebo celkovo a natrvalo zmeníme náš spôsob stravovania, za taký, ktorý obezitu nespôsobuje a zabezpečí nám pevné zdravie počas celého života.

Vráťme jedlu jeho dôležitosť. Zaslúži si to. Jedlo je to, čo nás udržiava pri živote. Jedlo je to čo nás robí vitálnych a spokojných. Zdravé jedlo nás udržiava zdravých.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

alebo hľadajte a skúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám povieme,

AKO UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS. 

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist