Ako schudnúť Ako a čo piť pri chudnutí počas dňa, kolové nápoje.

11.08.2014 01:19

Dostatočný pitný režim musíte pri chudnutí hlavne v letných mesiacoch dodržiavať počas celého dňa.
Dodržujte dostatočný prijem tekutín počas dňa, naplánujte si ich príjem mimo času prijímania jedla. Tekutiny do tela dostávajte priebežne, radšej v malých dávkach, pre váš organizmus to bude prirodzenejšie a samozrejme lepšie využije tekutiny na plnenie svojich funkcií.

Vhodné, nepresladené tekutiny vám pomôžu zlepšiť metabolizmus, očistiť organizmus od nánosov odpadových látok, budete sa cítiť nasýtenejší i zlepšia proces chudnutia.

Najväčší podiel tekutín by ste mali vypiť v dopoludňajších hodinách, preto nezabúdajte piť hlavne medzi raňajkami a obedom. Sladké malinovky, či ťažké ovocné šťavy s vysokým podielom cukru nie sú ideálnym riešením, vyberte si radšej čistú vodu, neperlivú minerálku, prípadne bylinné čaje.

Čím je bližšie k večeru, tým by mal byť váš príjem tekutín nižší. Existuje ale jedna výnimka, ktorú si môžete dopriať. Dobrú ľahkú večeru skombinujte s pohárom červeného vína. Spomedzi všetkých tekutín je jediným priateľom tráviaceho procesu, ale len v malom množstve.

Ak podriadite svoje stravovanie lepšiemu pitnému režimu, schudnete zdravšie a bezbolestne. Žiadne hladovky, či zázračné tabletky. Nielenže sa budete lepšie cítiť, ale potvrdí to aj ručička na váhe.

Pramenité a minerálne vody s nižším obsahom minerálnych látok sú pri chudnutí v lete vhodné na pitie vďaka dostatočnému obsahu minerálov a stopových prvkov v nich.

Liečivé minerálky však nie sú dobré na každodenné pitie, lebo majú v sebe veľa minerálov. Dobré je ich striedať.

Pri chudnutí sú vhodnejšie minerálky bez bubliniek a sladkých dochucovadiel. Snažte sa vyhýbať príliš sýteným vodám, bublinky zaťažujú organizmus.

Po otvorení fľaše treba vodu vypiť čo najrýchlejšie, nenechávajte ju otvorenú dlhšie ako tri dni, jej obsah sa totiž znehodnotí.

Najmä pri vysoko mineralizovaných vodách hrozí zanesenie organizmu soľami a minerálmi, čo môže spôsobiť rozličné komplikácie, napríklad žlčníkové kamene.

Cukor ako sladidlo nájdeme v mnohých potravinách, výnimkou nie sú ani kolové nápoje. Letné posedenia v reštauráciách a na terasách sú väčšinou spojené s pitím kolových nápojov, Coca-Coly alebo Pepsi-Coly.

To, čo sa udeje v ľudskom tele po vypití kolových nápojov, pripomína skutočný útok na ľudský organizmus.

Vypitie jedného sladeného kolového nápoja denne zvyšuje riziko obezity o 60 percent, riziko cukrovky o 85 percent a konzumenti sú vystavení aj nebezpečenstvu v podobe rakoviny.

Dlhodobé prijímanie kofeínu z kolových nápojov, ktorý je návykovou látkou, zapríčiňuje nervozitu, nespavosť, vysoký krvný tlak, nepravidelný srdcový tep, zvýšenie cholesterolu, vyplavovanie minerálov a vitamínov.

Pol litra coca-coly obsahuje až 200 kalórií a 50 g sacharidov. Pepsi je na tom obdobne, pol litra obsahuje 240 kalórií a takmer 60 g sacharidov. Na to aby ste ich spálili potrebujete cvičiť až pol hodinu na stacionárnom bicykli. Keď si k takémuto presladenému nápoju dáte ešte vysmážané hranolky, zemiakové lupienky či hamburger, tak váš metabolizmus sa ide zblázniť a vy už za krátky čas priberiete. Minimálne budete mať problém so svojou postavou.

Ako sa správa ľudský organizmus po vypití presladených nápojov.

Po prvých desiatich minútach po jeho vypití sa do organizmu dostane veľa cukru. Jedinou príčinou, prečo človek po takomto sladkom útoku nezvracia, je fakt, že ďalšia zložka nápoja - kyselina fosforečná - sladkosť potláča.

Po dvadsiatich minútach hladina krvného cukru prudko stúpne a pečeň začne obrovské množstvo cukru premieňať na tuk.

Po uplynutí štyridsiatich minút sa proces absorpcie kofeínu skončí, očné zreničky sa rozšíria, krvný tlak stúpne a pečeň uvoľňuje čoraz viac cukru do krvného obehu. O pár minút neskôr zvýši organizmus produkciu dopamínu, stimulujúceho nervové receptory v mozgu.

Tri decilitre Coca-Coly obsahujú  30 až 50 miligramov kofeínu, vysoké zastúpenie umelých farbív, sulfátov a fruktózového sirupu, vyrobeného prevažne z geneticky modifikovanej kukurice.

Kyselina fosforečná z presladených nápojov obmedzuje schopnosť tela využívať vápnik, čo vedie najmä u detí a mládeže k osteoporóze a zmäkčovaniu zubov a kostí.

Cukor tak bohato zastúpený v kolových nápojoch zvyšuje hladinu inzulínu, čo môže viesť k vysokému krvnému tlaku, zvýšenému cholesterolu, chorobám srdca, cukrovke, obezite a predčasnému starnutiu.

Ani diétne kolové nápoje bez prídavku cukru nie sú lepším riešením. Umelé sladidlo aspartám spôsobuje pri dlhšom používaní nádory, pôrodné defekty, cukrovku, psychické poruchy či epileptické záchvaty.

Cola podporuje chuť do jedla a tým zvyšuje aj riziko obezity. 

Bylinkové a ovocné čaje sa odporúčajú piť nesladené. Ideálne je striedať ich, nepiť stále dookola ten istý čaj celé dni.
Nealkoholické sladené nápoje – vhodnejšie sú bezbublinkové, ktoré nedráždia žalúdok a netlačia na bránicu. Veľmi obľúbené sú nápoje s podielom ovocnej zložky.
Káva – už mnoho rokov sa vedú spory, či káva je zdravá, alebo škodí. Ak sa pije s mierou, má pozitívne účinky, povzbudzuje centrálny nervový systém. Zdravý človek si pokojne môže dopriať nejakú tú šálku kávy denne. Nezabudnite si k nej však naliať pohár vody alebo minerálky, pretože káva pôsobí ako diuretikum. Novšie výskumy ukazujú, že asi po piatich dňoch v súlade s príjmom kofeínu sa naše telo prispôsobí a kofeín nás už nedehydratuje.
Alkohol – piť sa má len s mierou! Napríklad pivo prečisťuje organizmus a podporuje  trávenie, červené víno má preventívny účinok proti rakovine. Pokiaľ máte problém s množstvom alkoholu, ktorý vypijete, radšej ho nepite vôbec, ako ho vypiť priveľa.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist