Ako schudnúť Ako PREDÍSŤ CELULITÍDE.

09.09.2014 06:23

Pri celulitíde sa darmo budete natierať drahými krémami, ak nezmeníte celulitídu vyvolávajúce škodlivé stravovacie návyky. Okrem zvýšeného príjmu tukov, či sladkých pokrmov, môžu vznik a rozvoj celulitídy podporiť aj zdanlivo nevinné pochutiny.

Celulitída je esteticky mimoriadne nepríjemný nepriateľ peknej postavy žien.

Celulitída trápi zhruba tri štvrtiny žien. Bohužiaľ pri jej odstraňovaní nepomáhajú ani rôzne prípravky a krémy. Prírodné domáce produkty z kuchyne pôsobia zvyčajne rovnako účinne a niekedy aj efektívnejšie. Aj keď na odstránenie nepeknej pomarančovej kože presný recept neexistuje, krokov na jej zmiernenie je viacero.

Jedným z najúčinnejších a najlacnejších prostriedkov v boji s celutídou je zmena stravovania a cvičenie.

Vhodná strava je liekom pre získanie pokožky bez celulitídy.

V prvom rade sa vzdajte soli, cukru, alkoholu, fast foodov, kávy a všetkého vysmážaného. Spôsobujú zvýšené zadržiavanie vody v bunkách.

Vo svojom jedálnom lístku obmedzte údeniny, tučné a presolené syry, biele pečivo, klasický cukor. Tieto potraviny totiž ukladajú v tele škodliviny, okrem toho sa vám zrýchli spaľovanie.

Nevhodné potraviny nahraďte zdravšími variantami, ktoré bunky naopak posilnia. Celozrnné pečivo, mrkva, jogurt, kefír, avokádo, papája, či ružičkový kel sú vďaka svojej schopnosti požierať tuk tou najsprávnejšou voľbou.

Výbornými potravinami pri proticelulitickej strave sú celozrnné pečivo, sója, kuracie mäso, zakysané mliečne výrobky, ryža, morské ryby, orechy.

Viac ako 60% denného príjmu stravy by mali tvoriť zelenina a ovocie. Prečisťujú telo od odpadových látok.

Dôležitý je aj príjem tekutín, ktorý hrá jednu z prirodzených úloh v boji s celulitídou.   Striedajte minerálnu vodu s bylinkovými čajmi. Samozrejme, nesladenými. Dostatočne pite aspoň tri litre tekutín denne. Vhodné sú najmä minerálne vody s obsahom sodíka a bylinkové čaje

Odborníci na celulitídu tvrdia, že neexistuje špeciálna anticelulitídová strava. Pri úspešnom odstraňovaní zhadzujete nielen tuk, ale zbavujete sa hlavne škodlivín. Je to dlhá cesta. Treba postupovať opatrne, žiadne radikálne kroky. Inak nebude úspech trvalý.
Pohyb je veľmi účinným pomocníkom v boji proti celulitíde.

Ak cvičenie zameriate správne na postihnuté miesta, môže byť prevenciou aj proti neželanej celulitíde. Posilníte totiž miesta, kde celulitída vzniká. Tým zabránite jej ďalšiemu rozvoju a zasiahnutú pokožku dostanete späť do normy.

Bojovať za pekné hladké telo môžete pokojne aj doma. Spravte si minimálne polhodinovú cvičebnú zostavu a aspoň trikrát týždenne si ju odcvičte. Cvikov na celulitídou postihnuté partie je naozaj dosť, vyberte si teda tie, ktoré vám vyhovujú najviac.

1.Vzpriamene si sadnite si na kraj stoličky, zatiahnite bruško a kolená majte v pravom uhle. Jednu nohu vystrite do vzduchu a držte ju tak 20 sekúnd. Po pol minútovej pauze cvik opakujte a po štyroch sériách nohy vystriedajte.

2.Ďalší cvik vychádza z rovnakej pozície na stoličke. Tentoraz si dajte medzi kolená väčšiu mäkkú loptu a pridržte ju, aby nespadla. Na niekoľko sekúnd loptu stláčajte najväčšou silou, akú zvládnete a následne si oddýchnite. Celé cvičenie opakujte štyrikrát.

3.Zostaňte v pozícii na stoličke a predlaktiami sa oprite o vonkajšie strany stehien. Začnite nohy ťahať od seba, pažami ich však tlačte k sebe. Tento protipohyb vystupňujte do takej miery, akú zvládnete a po minúte si dajte prestávku. Cvičenie opakujte štyrikrát.

4.Postavte sa pred stoličku (ktorú majte radšej opretú o stenu) a jednou nohou urobte výpad vpred. V tejto pozícii si druhú nohu vyložte na stoličku a ruky dajte za hlavu. Klesajte a silou stehenného svalu sa dvíhajte hore. Opakujte osemkrát na každú nohu.

5.Ľahnite si na zem a nohy dajte na stoličku tak, že sa o ňu opriete pätami. Robte klasické brušáky a prestriedajte ich aj nakláňaním do strán. Opakujte po osemkrát.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

ak chcete MESAČNE SCHUDNÚŤ 5 a viac kíl BEZ HLADU

a nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist