Ako schudnúť Ako sa stravovať aby ste DENNE ZJEDLI o 100 KALÓRIÍ MENEJ.

02.07.2014 00:40

Prvým krokom k chudnutiu, ktoré sa nekončí už po týždni a  natrvalo Vám prinesie vysnívanú postavu je začať chudnúť už v hlave.

Základom chudnutia sú zdravé jedlá bez zbytočných kalórií. Uvedomte si, že len zopár drobných úprav vo vašom výbere potravín pri chudnutí spôsobí nakoniec veľký rozdiel v celkovom množstve denne zjedených kalórií a vy budete chudnúť. 

Musíte si uvedomiť, že nadmernú hmotnosť ste nezískali z večera do rána.

Keď pravidelne denne konzumujete navyše napríklad 100 kalórií, bez adekvátnych fyzických aktivít naberiete na seba zhruba 5 až 6 kilogramov nežiaduceho tuku za rok. A to je na zamyslenie. 

Naopak keď znížite svoju spotrebu kalórií o 20 kalórií každý deň, v takomto prípade nevedomky stratíte jeden kilogram tuku za rok. Samozrejme dôležitý je aj stravovací režim a vhodná štruktúra živín vo Vašej strave.

500 gramov telesného tuku človeka sa rovná približne 3.500 kalóriám. Všetko, čo potrebujete urobiť, aby ste stratili pol kilogramu tuku každý mesiac, je znížiť príjem kalórií o viac ako 100 kalórií na deň z Vašej každodennej stravy. A to je tiež na zamyslenie. 

Dobre si zapamätajte, že ľudia, ktorí boli schopní chudnúť pomaly, to s najväčšou pravdepodobnosťou rozložili na dlhú dobu. 

Váš hlavný prístup pri chudnutí by mal byť taký, aby ste chudli rozumne, pomaly a robili drobné zmeny, ktoré by mali trvať dlhú dobu.

Ako môžete zjesť o 100 kalórií denne menej pre postupné ale trvalé chudnutie.

Ø      Jedzte celozrnný chlieb namiesto obvyklého bieleho pečiva.

Ø      Jedzte pomaranče a iné citrusové plody namiesto stravovania vašou obľúbenou čokoládou.

Ø      Nahraďte tučné párky diétnymi resp. diétnou salámou.

Ø      Používajte nízkotučné alebo netučné mlieko namiesto obvyklého plnotučného mlieka. Ušetríte 30 až 80 kalórií pri jednej šálke mlieka.

Ø      Používajte ľahkú majonézu, nízkotučný jogurt namiesto tej, ktorú používate pravidelne.

Ø      Namiesto veľkých hranoliek si dajte malú porciu.

Ø      Využívajte olivový olej pri varení namiesto použitia rastlinného oleja.

Ø      Zameňte váš pohár džúsu kusom skutočného ovocia.

Ø      Rozotrite si lyžicu ovocného džemu na chlieb namiesto arašidového masla.

Ø      Zjedzte iba 1 stratené vajce namiesto toho, aby ste zjedli 2 vyprážané vajcia.

Ø      Zjedzte len polovicu šišky, koláča.

Ø      Pite diétnu kolu, minerálku namiesto bežnej vysokokalorickej koly.

Ø      Odstráňte kožu zo všetkého, čo jete (koža zo stehna má 100 kalórií)

Základom chudnutia sú zdravé jedlá bez zbytočných kalórií z tukov a sladkostí.

Uvedomte si, že len zopár drobných úprav vo vašom výbere potravín spôsobí nakoniec veľký rozdiel celkového množstva kalórií.

Ø      Celozrnné potraviny. Kedykoľvek máte možnosť, vyberte si celozrnný chlieb alebo pečivo. Napríklad by ste si mohli vybrať celozrnné pečivo na prípravu plnky, na večeru celozrnné rolky, celozrnný chlieb na sendviče a celozrnnú ryžu namiesto bielej. Všetky druhy bieleho pečiva obsahujú vysoké množstvo rafinovaného cukru a obsahujú omnoho viac kalórií než celozrnné. Ak sa stále neviete vzdať bieleho chleba, príležitostne si doprajte jeho diétnu verziu, ktorá vám ušetrí pár kalórií.

Ø      Neprestaňte konzumovať mäso, len sa zdravšie rozhodujte pri  jeho kúpe. Vyberajte si chudé mäso. Mäso je v súčasnosti omnoho štíhlejšie – menej tučné, než tomu bolo donedávna, hlavne vďaka snahe predajcov orezávať mastné mäso. Hovädzie označené ako “panenka”, “guľaté” a “extra chudé” sú vašou najlepšou voľbou.

Ø      Praženie, pečenie a opekanie nahraďte dusením a grilovaním - zdravý spôsob prípravy mäsa. Používajte teflónové panvice a vyberte si inú alternatívu namiesto oleja alebo masla počas prípravy. Ďalším spôsobom, ako znížiť množstvo tuku je, vybrať uvarené mleté hovädzie mäso a opláchnuť ho teplou vodou. Myslite na to ešte predtým, než budete pokračovať v recepte.

Ø      Jedzte dusenú zeleninu. Namiesto ťažkých kalorických mís alebo syrových tanierov podávajte dusenú zeleninu. Dusenie alebo varenie zeleniny v mikrovlnke znamená, že nemusíte pridávať žiadny tuk počas prípravy. Namiesto toho si vyberte citrónovú šťavu, bylinky, ocot namiesto margarínu. Použite bylinky a korenie, alebo imitáciu masla na dochutenie namiesto masla, oleja alebo syra. Ak dusená zelenina nestačí pre vaše chuťové poháriky, na zníženie množstva oleja môžete pripraviť soté. Vývar alebo ochutený ocot je veľkou náhradou za olej.

Ø      Nezabudnite na  chudé kuracie mäso. Ak myslíme na niečo chudé a zdravé, často nás napadne kurča. Povedzte nie vyprážaným fašírkam, kuracím prstom... Zmeňte prípravu na grilovanie alebo sparenie čerstvého kuracieho mäsa. Použite teflónovú panvicu s kuchynským sprejom, vývar alebo víno.

Ø      Majte na pamäti, že tmavé hydinové mäso obsahuje asi dvakrát toľko tuku ako biele mäso. Koža je tiež plná tuku. Pred varením môžete odstrániť kožu alebo si vybrať druh bez kože. Stačí, aby sa pre vás stalo pravidlom odstrániť kožu pred jedením.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite) 

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist