Ako schudnúť Ako vám chudnutie a cvičenie pomôže odstrániť DVOJITÚ BRADU.

27.05.2014 01:49

Dvojitá brada je estetickým problémov mnohých ľudí.

Najčastejšie problémom dvojitej brady trpia osoby s nadváhou.

Dvojitá brada je spôsobená buď vyťahanou kožou, alebo zásobami tukov uložených pod bradou. 

Problémy s dvojitou bradou postihujú hlavne staršie osoby, čím je človek starší, tým je jeho koža menej elastická a tým viac sa po tele ukladajú tukové zásoby.

Často je príčinou dvojitej brady aj samotná štruktúra tváre, tvar a rozpätie sánky. Pri menšej sánke postupom času hrozí aj štíhlym ľuďom, že rastúcim vekom pokožka na ich tvári ovisne až do podoby dvojitej brady alebo ovisnutej kože na brade.

Tukom naliata tvár geneticky trápi aj mladých a štíhlych ľudí. Medzi príčiny vzniku dvojitej brady okrem vysokej váhy a nesprávnej životosprávy patrí aj genetika.

Pri odstraňovaní dvojitej brady pomáhajú tvárové masáže, masáže krku, cvičenie a správna strava.

Pravidelne cvičenie spevňuje a tvaruje celé telo, znižuje hmotnosť, jeho výsledky sa tak odrážajú aj na oblasti krku, vyzerá pevnejšie a menej ovisnuto.

Pokiaľ máte problém s dvojitou bradou, určite by ste mali zvážiť aj svoje stravovacie návyky. Určite by ste mali vylúčiť alkohol. Dôvodom je, že pri častej konzumácii alkoholu sa ľuďom tvár nafúkne. Vyzerá plnšie a masívne, nakoľko alkohol zadržiava v oblasti krku a brady vodu.

Cviky, ktoré vám pomôžu zmierniť problém s dvojitou bradou.

Cvik 1
Ruku si oprite o stôl, podoprite si ňou bradu a vytvorte protitlak – bradu tlačte smerom nadol a ruku nahor – vydržte minimálne 5 sekúnd. Musíte cítiť ako vám pracujú svaly. Cvičenie opakujte aspoň 20 krát.
Cvik 2
Mierne zakloňte hlavu a pootvorte ústa. Bradu ťahajte smerom nahor. Cítite ťah smerom od hrude cez krk až k brade? Tak potom cvičíte správne! Bonus: tento cvik sa podpíše i na kráse vášho krku.
Cvik 3
Zacvaknite zuby a vycerte ich ako najviac viete. Musíte cítiť svalové napätie na krku, pod bradou. Pracujú aj mimické svaly.

Cvik 4
Mierne zakloňte hlavu, bradu ťahajte smerom hore a kývajte ňou na strany. Hlava musí byť zaklonená naozaj len mierne. Tak precvičíte nielen svaly, ale natiahnete aj krčnú chrbticu.

V napätej polohe každého cviku zotrvajte aspoň päť sekúnd. Každý cvik robte v sérii po dvadsať, v ideálnom prípade dva krát denne. Keď sa vám zdá, že už vám idú priveľmi ľahko, zvýšte dobu napätia, počet opakovaní, alebo oboje.
Pripravte sa na to, že po prvých cvičeniach môžete pociťovať jemnú svalovicu. Nie je to však nič, čo by sa postupom času nevyriešilo. Keď vám svaly trochu zosilnejú, bolesti vás trápiť prestanú.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist