Ako schudnúť BANÁNY a chudnutie.

16.03.2015 05:38

BANÁN je v podstate nevhodné ovocie na chudnutie. Dva banány majú toľko energie, že ju spálite až po 90 minútach namáhavej činnosti.

Jeden väčší banán obsahuje 110 kilokalórií, 0,5 gramov tuku, 16 gramov sacharidov, 2 gramy bielkovín a 4 gramy vlákniny.

Jeden banán má o 80 krát menej tukov ako má hamburger. Okrem toho sa v ňom nachádza veľké množstvo vitamínov, ako aj minerálov a stopových prvkov, hlavne draslík, horčík, zinok, mangán a molybdén.

Po jablkách sú banány najviac konzumovaným ovocím na svete. Dôvodom je, že sa dajú jesť kdekoľvek a bez akejkoľvek pomôcky. Sú dodávané vo vlastnom prirodzenom hygienickom balení (v šupke), ktorá ich ochraňuje pred nečistotou.

Banány sú jedným z najvýživnejších a najliečivejších plodov.

Banány, podobne ako hrozno, patria k vôbec najsladším druhom ovocia. Ale určite to neznamená, že by ste si ich mali odopierať. Nie je na to najmenší dôvod.

Banány pomáhajú vyrovnávať prekyslenie organizmu, cítime sa po nich fyzicky aj psychicky fit, minerály, horčík a draslík v nich obsiahnuté, majú priaznivý vplyv na krvný tlak.

Banány sú účinné na popraskané pery, rannú únavu a vypadávanie vlasov. Banány tiež podporujú výdatný spánok, majú pozitívny vplyv na naše emócie, zvyšujú odolnosť proti stresu. Banány obsahujú škrob, ktorý pomáha vytvárať pocit sýtosti a zároveň pomáhajú blokovať absorbovanie niektorých sacharidov, ktoré počas dňa zjete.

Oba druhy vlákniny – rozpustná aj nerozpustná – sú v banánoch zastúpené vo významnom množstve.

Banány obsahujú aj malé množstvo serotonínu. Táto látka plní rôzne funkcie: rozšírenie ciev, zmiernenie bolesti miechy a upokojenie nervov.

S nami schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist