Ako schudnúť BROKOLICA zelený ZÁZRAK na CHUDNUTIE.
Brokolica je považovaná za jednu z najzdravších potravín sveta. Brokolica sa považuje za predchodcu karfiolu.
Brokolica je najzdravším druhom zeleniny. Je výborným zdrojom vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov.
Jedna hlavička brokolice obsahuje až dvojnásobnú dennú dávku vitamínu C potrebnú pre človeka. Brokolica je bohatým zdrojom horčíka, draslíka, železa, zinku, vitamínu E, fosforu, selénu a kyseliny listovej.
Brokolica pozitívne vplýva na správne fungovanie metabolizmu a jej konzumácia sa odporúča aj ľuďom postihnutým zápchou či problémami s tráviacim traktom.
Ružice brokolice sú bohaté na chlorofyl, preto sú žltozeleno až trávovozeleno sfarbené. Existujú však aj odrody s modrofialovou farbou.
Brokolica obsahuje až 90% vody, žiaden tuk a len minimum sacharidov.
Je bohatým zdrojom rastlinných látok so silnými antioxidačnými účinkami, ktoré posilňujú obranyschopnosť. Vysoký obsah vlákniny v brokolici spôsob, že v žalúdku napučí a zabezpečí dlhotrvajúce nasýtenie. Je teda ideálna pri chudnutí…
Brokolica sa pestuje ako karfiol, pričom je menej náročná na technologický postup. Chuťovo je podobná karfiolu a najčastejšie sa pripravuje varením ako špargľa. Brokolica je po červenej paprike druhou zeleninou s najvyšším obsahom vitamínu C. 100 g brokolice nahradí 10 % dennej dávky vitamínu E, ostatná zelenina – okrem zeleru – ho obsahuje len v malom množstve.
Môžeme ju konzumovať surovú v šalátoch napríklad s jogurtom. Tepelne ju upravujeme veľmi krátko, aby sme nezničili cenné vitamíny. Podávame s lyžičkou kvalitného oleja pre čo najlepšie využitie betakaroténu.
Liečivé účinky brokolice.
· pôsobí preventívne proti infekciám
· vďaka vysokému obsahu vlákniny zlepšuje trávenie a odstraňuje zápchu
· stimuluje metabolizmus sacharidov a bielkovín
· posilňuje činnosť svalov
· podporuje imunitný systém
· posilňuje srdce a krvný obeh
· podnecuje krvotvorbu, zabezpečuje výživu buniek kyslíkom
Výhodou brokolice je jej nízka energetická hodnota. Obsahuje až 90% vody, žiaden tuk a len veľmi málo sacharidov. Napriek tomu má vysokú výživovú hodnotu. Pokiaľ držíte diétu, konzumáciou brokolice zabránite tomu, aby vášmu telu budú chýbali životne dôležité látky.
V 100 g brokolice je len 33 kcal.
Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA
nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE,
konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)
UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.
S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)