Ako schudnúť BROKOLICA zelený ZÁZRAK na CHUDNUTIE.

27.10.2014 15:37

Brokolica je považovaná za jednu z najzdravších potravín sveta. Brokolica sa považuje za predchodcu karfiolu. 

Brokolica je  najzdravším druhom zeleniny. Je výborným zdrojom vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov.

Jedna hlavička brokolice obsahuje až dvojnásobnú dennú dávku vitamínu C potrebnú pre človeka. Brokolica je bohatým zdrojom horčíka, draslíka, železa, zinku, vitamínu E, fosforu, selénu a kyseliny listovej.

Brokolica pozitívne vplýva na správne fungovanie metabolizmu a jej konzumácia sa odporúča aj  ľuďom postihnutým zápchou či problémami s tráviacim traktom.

Ružice brokolice sú bohaté na chlorofyl, preto sú žltozeleno až trávovozeleno sfarbené. Existujú však aj odrody s modrofialovou farbou.

Brokolica obsahuje až 90% vody, žiaden tuk a len minimum sacharidov.

Je bohatým zdrojom rastlinných látok so silnými antioxidačnými účinkami, ktoré posilňujú obranyschopnosť. Vysoký obsah vlákniny v brokolici spôsob, že v žalúdku napučí a zabezpečí dlhotrvajúce nasýtenie. Je teda ideálna pri chudnutí…

Brokolica sa pestuje ako karfiol, pričom je menej náročná na technologický postup. Chuťovo je podobná karfiolu a najčastejšie sa pripravuje varením ako špargľa. Brokolica je po červenej paprike druhou zeleninou s najvyšším obsahom vitamínu C. 100 g brokolice nahradí 10 % dennej dávky vitamínu E, ostatná zelenina – okrem zeleru – ho obsahuje len v malom množstve.

Môžeme ju konzumovať surovú v šalátoch napríklad s jogurtom. Tepelne ju upravujeme veľmi krátko, aby sme nezničili cenné vitamíny. Podávame s lyžičkou kvalitného oleja pre čo najlepšie využitie betakaroténu.

Liečivé účinky brokolice.

·  pôsobí preventívne proti infekciám

·  vďaka vysokému obsahu vlákniny zlepšuje trávenie a odstraňuje zápchu

·  stimuluje metabolizmus sacharidov a bielkovín

·  posilňuje činnosť svalov

·  podporuje imunitný systém

·  posilňuje srdce a krvný obeh

·  podnecuje krvotvorbu, zabezpečuje výživu buniek kyslíkom

Výhodou brokolice je jej nízka energetická hodnota. Obsahuje až 90% vody, žiaden tuk a len veľmi málo sacharidov. Napriek tomu má vysokú výživovú hodnotu. Pokiaľ držíte diétu, konzumáciou brokolice zabránite tomu, aby vášmu telu budú chýbali životne dôležité látky. 

V 100 g brokolice je len 33 kcal.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist