Ako schudnúť DETOXIKÁCIA by mala byť súčasťou CHUDNUTIA.

23.08.2014 10:09

Keď začnete chudnúť, určite si musíte okrem iného vykonať aj očistu svojho organizmu - detoxikáciu. 

Z toho čo zjeme, naše telo potrebuje asi jednu tretinu, u niektorých ľudí, dokonca len jednu desatinu.

Konzervačné látky, rôzne prísady, stabilizátory, farbivá, nevie naše telo spracovať a tvoria v tele odpad. Pri metabolických pochodoch v tele sa tiež vytvára veľa odpadových produktov, ktoré je potrebné vylúčiť.

Pri detoxikácii dochádza k uvoľňovaniu toxických látok z tela. Podmienkou dobrej detoxikácie je dobré vylučovanie odpadových látok a samozrejme správny pitný režim, aby sa uvoľnené toxické látky mohli čím skôr z tela vylúčiť. 

Detoxikačná diéta ako súčasť chudnutia.

Podstatné pri detoxikačnej diéte je obmedziť príjem živín, ktoré majú na organizmus zaťažujúci vplyv (napr. vnútornosti, červené mäso, tuky, vyprážané jedlá, rafinovaný cukor) a alergizujúce potraviny (napr. mlieko, vajíčka).

Pri detoxikácii je potrebné zachovať logickú postupnosť. V prvom rade je nutné zabezpečiť organizmu dostatočný prísun vlákniny (ovocie, zelenina, strukoviny, obiloviny,....), dodržať optimálny pitný režim (0,3 – 0,4 l na 10 kg telesnej váhy) a následne potom doplniť špecializované vlákninové a bakteriálne prípravky na očistu a správnu funkciu tenkého a hrubého čreva. Až potom je vhodné pristúpiť k očiste ďalších orgánov, ako sú pečeň, ľadviny, kĺby a pod. Počas trvania detoxikačnej diéty je vhodné používať ako pochutiny olivový olej a jablčný ocot.. Podporné účinky na čistenie organizmu má aj petržlen, cesnak, rebarbora, morské riasy a vinič.

Nápoje vhodné pri detoxikácii.

  • filtrovaná alebo odstáta voda z vodovodu
  • prírodné vody s nízkym obsahom minerálov
  • ovocné a zeleninové šťavy riedené vodou.
  • bylinné čaje: silybum mariánske, praslička, rumanček, mäta, žihľava, púpava, echinacea, lopúch, breza a iné. 

Ktoré ovocie využiť pri detoxikácii.

Jablká  

Jablková kúra sa robí z dvoch kíl jabĺk denne, ktoré sa konzumujú počas troch po sebe nasledujúcich dní. Jablká sa jedia v troch hlavných jedlách denne, medzi jedlami sa pije iba čistá voda, alebo slabé bylinkové čaje. Jablká sa môžu jesť surové, varené, alebo pečené. V žiadnom prípade sa však nesmú sladiť. Kúru môžeme opakovať každý štvrťrok. Pravidelná konzumácia jabĺk lieči a normalizuje vysoký krvný tlak, vysoký cholesterol a artérioskleróza, vylučovanie kyseliny močovej, hnačku i zápchu, chronické ekzémy a choroby pečene.

Pomaranče

Konzumuje sa 10 – 12 pomarančov denne a 2 – 4 poháre čerstvo vylisovanej šťavy denne. Očista trvá 3 dni. Keby bola šťava z pomarančov veľmi trpká, môžeme ju prisladiť medom. V priebehu kúry pijeme veľa čerstvej vody, alebo nízko sodíkových minerálok. Pri kúre sa snažíme pravidelne cvičiť, zhlboka dýchať a často sa sprchovať. Pomaranče sa vyznačujú predovšetkým vysokým obsahom životne dôležitého vitamínu C, ktorého nedostatok sa prejaví znížením látkovej premeny na menej ako 70 %, v dôsledku čoho sme menej výkonní, koncentrovaní a chronicky unavení. V takom prípade môže už jediný pomaranč denne zaúčinkovať takmer zázračne. Množstvo vitamínu C podporuje rast a zdravie kostí, zubov a našich chrupaviek. Preto sú pomaranče nenahraditeľnými pomocníkmi pri osteoporóze a zvýšenej potrebe minerálnych solí. Pomarančová kúra veľmi účinne pomáha pri odbúravaní a vylučovaní kyseliny močovej, spôsobujúcej artritídu v kĺboch a čiastočne tiež rozpúšťa obličkové kamene. Je paradoxom, že hoci pomaranče chutia kyslo, vynikajúco alkalizujú krv. A je už známym faktom, že reumatizmus a dna sú choroby z prekyslenia organizmu.

Čerešne 

Konzumujeme 1,5 – 2 kg čerešní denne. Drží sa 3 dni. Čerešne majú bohaté zastúpenie organických kyselín (jablčná, jantárová a citrónová), ktoré upravujú trávenie a čistia krv. Veľký obsah pektínovej vlákniny pomáha tvrdej stolici a znižuje cholesterol. Silné antioxidanty neutralizujú vplyv voľných radikálov a ničia škodlivé enzýmy, ktoré rozožierajú väzivo a spôsobujú predčasné starnutie a vädnutie pleti. Liečba čerešňami raz alebo dvakrát do týždňa vám účinne pomôže znížiť hmotnosť a zároveň prečistí krv a telo. Efekt chudnutia je v skrytý vo veľmi jednoduchej príčine – čerešne majú vnútri kôstky a preto sa musia jesť pomaly a po jednej. Ak chcete zjesť pol kila čerešní, potrebujete na to približne 15 minút času. A dovtedy už netrpíte hladom a máte i pocit zasýtenia. Čerešne urýchľujú znižovanie nadváhy i svojim močopudným a silným očistným účinkom, tiež nízkym obsahom sodíka a tukov. Bohatá konzumácia čerešní (hlavne ako týždenná kúra ) sa veľmi osvedčila pri artritíde, dne a reume. Čerešne obsahujú prirodzenú kyselinu salicylovú (2 mg na 1 kg čerešní), ktorá má protireumatický a protizápalový účinok.

Jahody

Jahody majú najväčší antioxidačný účinok zo všetkého ovocia. Proces starnutia a artérioskleróza majú svoj pôvod v oxidácii. Antioxidanty neutralizujú vplyv voľných radikálov a ničia škodlivé enzýmy, ktoré rozožierajú väzivo a spôsobujú predčasné starnutie a vädnutie pleti. Ak ste prekonali infarkt, máte angínu pectoris, alebo trpíte nedokrvením mozgu, či dolných končatín, jedávajte pravidelne na jar a v prvých letných mesiacoch porciu jahôd. Svojimi mimoriadnymi schopnosťami neutralizovať účinky voľných radikálov sú jahody efektívnym pomocníkom v prevencii artériosklerózy a brzdia jej ďalší postup. Zabraňujú ukladaniu cholesterolu v stenách ciev, zastavujú ich postupné hrubnutie a zužovanie. Zdravie artérií chránia i nízkym obsahom tuku a sodíka a vysokým obsahom draslíka, horčíka a vápnika -minerálom, ktoré zabraňujú hypertenzii. Jahody zvyšujú produkciu moču a svojim bohatým obsahom minerálov alkalizujú krv, očisťujú telo a účinne podporujú vylučovanie kyseliny močovej, ktorá spôsobuje artritídu a dnu. Jahody obsahujú veľké množstvo rastlinnej vlákniny, ktorá uľahčuje pohyb stolice črevami. Vláknina sa v črevách správa ako vodou nasiaknutá špongia. Zvýšením obsahu čriev podnecuje ich väčšiu aktivitu a namiesto toho, aby zvyšky potravy zostávali v hrubom čreve dlhú dobu, táto mäkká hubovitá hmota prejde celým hrubým črevom v rekordne krátkom čase.

Ako zistíte úspešnosť detoxikácie.

Pozrite sa na svoj jazyk v zrkadle. Jazyk je orgánom chuti a začiatkom tráviaceho traktu. Jazyk môžeme označiť za zrkadlo celého tráviaceho ústrojenstva. Čistý ružový jazyk je známkou čistoty tráviacich orgánov, a naopak – akýkoľvek povlak je svedkom o ich znečistení:

  • sčervenený, žltkastý alebo zelenkastý povlak jazyka ukazuje na poruchy v metabolizme,
  • hnedo-čierne sfarbenie indikuje narušenie pohybu tráveniny a jej rozklad
  • biely povlak oznamuje toxicitu v tráviacom trakte. Keď je povlak výrazný hlavne pri koreni jazyka, ide o toxicitu v hrubom čreve. Povlak na strednej časti jazyka znamená, že toxicita sa nachádza v oblasti žalúdka, pankreasu a tenkého čreva. Keď je biely povlak na celej ploche jazyka, môžu to byť chronické problémy trávenia. Jeho charakter môže byť akútny alebo chronický.

Chronický povlak odstránime iba po niekoľkých mesiacoch správnej výživy a až po vyliečení choroby, ktorá je jeho príčinou. Ak sa povlak postupne stenčuje až sa prestáva tvoriť je znakom toho, že sme sa zbavili toxického odpadu a vaša očista organizmu bola úspešná.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist