Ako schudnúť JABLKÁ sú IDEÁLNE OVOCIE na CHUDNUTIE.

17.03.2015 03:58

Je dokázané, že ľudia, ktorí si denne dajú dve jablká, sú chudší než tí, ktorí toto ovocie nekonzumujú.

Jablká sú vzhľadom na svoje vynikajúce výživové vlastnosti, cenu a celoročnú dostupnosť najhodnotnejším ovocím pre chudnutie.

Jablká sú pri chudnutí nenahraditeľnou potravinou. 

Jablká  obsahujú až 30% vlákniny.

Jablká majú vysoký podiel vody (až 84%) a málo sacharidov

Jablčný ocot.  
Aká by to už len bola jablková diéta, keby sme nespomenuli zázrak na chudnutie – jablčný ocot! Ak ho chcete vyskúšať, siahnite po kvalite. Najlepší je ocot bez tepelnej úpravy, nefiltrovaný a nepasterizovaný. Nájdete ho v obchodoch s racionálnou výživou. Každé ráno si z neho odlejte za lyžičku, zamiešajte s 2 dl vody a vypite nalačno. Okrem priameho konzumovania sa hodí aj do studenej kuchyne na dochutenie omáčok či šalátových zálievok.

Keďže sú jablká bohatým zdrojom vitamínu C, horčíka, draslíka a vápnika, a navyše neobsahujú takmer žiadny sodík a tuk, sú ideálnym ovocím pri chudnutí.

Stačí si dať po obede jedno jablko a budete prekvapení ako vás zasýti. Ak ho budete mať denne v jedálnom lístku, vyhnete sa mnohým chronickým zdravotným problémom.
Ak potrebujete  prijímať jód, konzumujte aj jadierka – práve v nich je uložený aj tento stopový prvok.

Jablko obsahuje nielen dôležité vitamíny, ale aj vlákninu, ktorá je dôležitá pre správne trávenie.

Prevažná časť vitamínov sa nachádza v šupke jablka alebo priamo pod ňou, preto by ste mali jablka konzumovať neošúpané.

Jablká takmer neobsahujú bielkoviny.

Jablko obsahuje až trinásť druhov vitamínov: A, B1, B2, B6, B12, C, E, K, kyselinu pantoténovú, niacín, biotín, kyselinu listovú a cholín.

Jablká sú ľahko stráviteľné a vhodné aj pre ľudí s citlivým žalúdkom. Ak ich jete so šupkou, dostanete do tela stráviteľnú aj nestráviteľnú vlákninu. Dôležitá pri chudnutí je hlavne tá stráviteľná, pektín. V žalúdku naberá gélovú konzistenciu a tým spomaľuje absorbovanie cukrov. Pektín má vysokú sýtiacu schopnosť a podľa lekárskych výskumov pri pravidelnom konzumovaní  redukuje hladinu škodlivého cholesterolu v krvi.

Jablká nepatria medzi časté alergény, na rozdiel od tropického ovocia, takže ani vo väčšom množstve by nemali spôsobiť žalúdočné problémy. Nejedzte ich ale na kilá, aby nedošlo k podráždeniu tráviacej sústavy. 

Jablká majú vysoký obsah draslíka.

Prečo jablká podporujú chudnutie a zlepšujú zdravie človeka.

Jablko vás zasýti.
Jablko pomáha zhodiť neželané kilogramy, pretože patrí medzi nízkokalorické potraviny. Vláknina z jablka vyvoláva pocit nasýtenosti, preto sú jablká výborným doplnkom pri redukčnej diéte.
Jablká podporujú trávenie, čistia organizmus a odstraňujú zápchu.
Jablko má zvláštnu kombináciu vlákniny a ovocných kyselín, ktoré predchádzajú zápche. Naopak, mierne podusené jablko zastaví hnačku. Stará sa o to pektín, ktorý brzdí rozvoj škodlivých mikroorganizmov v črevách. Jablká urýchľujú trávenie a prečisťujú organizmus, preto sú vynikajúcou prevenciou proti vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka. Surové jablká obsahujú veľa tráviacich enzýmov, ktoré sú zasa dobrým prostriedkom proti hemoroidom. Pretože jablká zvyšujú vylučovanie moču a znižujú tvorbu kyseliny močovej, sú prospešné aj pri dne a chorých obličkách.
Jablko je nabité vitamínom C.

Pomoc pri nachladnutí, kašli, chrípke, rýchlejšie liečenie rán a popálenín, to sú neoceniteľné služby vitamínu C, na ktorý sú jablká veľmi bohaté. Jeho obsah však závisí od druhu, zrelosti a kvality  skladovania. Jedno stredne veľké jablko má toľko vitamínu C, ako napr. zväzok reďkoviek. Najviac ho obsahujú kyslé jablká.
Jablká pomáhajú predchádzať infarktu a stresu.
Jablko priaznivo pôsobí na nervový systém  a je vhodné aj proti nespavosti. Jablko má silné aromatické účinky a jeho koreninová zložka vyvoláva upokojujúce reakcie v organizme. Pred infarktom chráni denná konzumácia 2-3 jabĺk. Obsah pektínu znižuje cholesterol v krvi a to je prevencia  pred kardiovaskulárnymi chorobami. Pektín s dostatkom vitamínu C je aj jedným z liečebných prostriedkov proti ateroskleróze. Blahodarný vplyv má aj množstvo minerálnych látok, najmä draslík, horčík, fosfor vápnik, železo, síra a mangán.
Jablká sú vhodné aj pre diabetikov
Jablko je dovolené aj diabetikom, hoci v jednom plode je asi také množstvo cukru ako v troch kockách repného cukru. Naše odrody obsahujú hneď niekoľko významných cukrov – glukózu, fruktózu, sacharózu.  Vysoký je najmä obsah fruktózy. Tento jednoduchý cukor sa vstrebáva pomalšie, čím pomáha udržať stálu hladinu cukru v krvi. „Cukrovkári“ by mali preto často zahryznúť do jablka.
Jablko vám poslúži ako prírodná zubná pasta
Vďaka vitamínu C dezinfikuje jablko ústnu dutinu. Tu sa však jeho pozitívny vplyv nekončí. Mierne vlákninová štruktúra jablka – nelepivá konzistencia, šťavnatý obsah a chuť urýchľujú tvorbu slín. Jedenie jabĺčka je potom prirodzenou pomôckou na čistenie zubov a ústnej dutiny. Žutie zároveň precvičuje žuvacie svaly a svaly tváre. Neznamená to však, že treba vymeniť zubné kefky za jablká!
Jablko je liekom aj na vaše kĺby a hemoroidy.

Tým, že podporujú trávenie a vylučovanie škodlivých látok, pomáhajú aj pri problémoch s kĺbmi. Zrejme je to vďaka ovocným kyselinám, antioxidačnému pôsobeniu flavonoidov a schopnosti pektínu zvyšovať vylučovanie. Surové jablká obsahujú veľa tráviacich enzýmov, ktoré sú zase dobrým prostriedkom proti hemoroidom. Pretože jablká zvyšujú vylučovanie moču a znižujú tvorbu kyseliny močovej, sú prospešné aj pri dne a chorých obličkách.

Jablká pomáhajú znižovať cholesterol.  

Už 2 jablká denne vám pomôžu znížiť hladinu cholesterolu o viac ako 20 percent. Zároveň zabezpečia zdravé hodnoty krvného tlaku a lepší prietok krvi. To všetko je významným ochranným faktorom v boji proti ochoreniam srdca a krvného obehu. Okrem toho jablká obsahujú látky, ktoré pôsobia antibakteriálne, tlmia zápaly a sú antialergické.
Jablká sú dobrými pomocníkmi pri chudnutí.

V neposlednom rade jablká stabilizujú hladinu cukru v krvi, a tým vás chránia pre návalmi hladu a sú ideálnymi drobnosťami na chrúmanie nielen počas diéty. Tiež naštartujú produkciu hormónov, ktoré spaľujú tuky, a vám sa tak podarí zbaviť prebytočných kíl rýchlejšie.

S nami schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist