Ako schudnúť JABLKÁ sú VYNIKAJÚCIM OVOCÍM na chudnutie.

21.10.2014 02:05

Prečo by ste mali začať využívať jablká pri chudnutí. 
Jablká sú ľahko stráviteľné a vhodné aj pre ľudí s citlivým žalúdkom. Ak ich jete so šupkou, dostanete do tela stráviteľnú aj nestráviteľnú vlákninu. Dôležitá pri chudnutí je hlavne tá stráviteľná, pektín. V žalúdku sa pretvára na gélovú hmotu a tým spomaľuje absorbovanie cukrov. Pektín má vysokú sýtiacu schopnosť a podľa lekárskych výskumov pri pravidelnom konzumovaní  redukuje hladinu škodlivého cholesterolu v krvi.

Jablká sú pri chudnutí nenahraditeľnou potravinou. 

Jablká  obsahujú až 30% vlákniny.

Jablká majú vysoký podiel vody (až 84%) a málo sacharidov

Je dokázané, že ľudia, ktorí denne zjedia dve jablká, sú chudší než tí, ktorí jablká nekonzumujú.

Jablká sú vzhľadom na svoje vlastnosti, cenu a celoročnú dostupnosť najhodnotnejším ovocím pre chudnutie.

Jablko obsahuje až trinásť druhov vitamínov: A, B1, B2, B6, B12, C, E, K, kyselinu pantoténovú, niacín, biotín, kyselinu listovú a cholín.

Prevažná časť vitamínov sa nachádza v šupke jablka alebo priamo pod ňou, preto by ste mali jablka konzumovať neošúpané.

Jablká takmer neobsahujú bielkoviny.

Jablká majú vysoký obsah draslíka.

Keďže sú jablká bohatým zdrojom vitamínu C, horčíka, draslíka a vápnika, a navyše neobsahujú takmer žiadny sodík a tuk, sú ideálnym ovocím pri chudnutí.

Stačí si dať po obede jedno jablko a budete prekvapení ako vás zasýti. Ak ho budete mať denne v jedálnom lístku, vyhnete sa mnohým chronickým zdravotným problémom.
Ak potrebujete  prijímať jód, konzumujte aj jadierka – práve v nich je uložený aj tento stopový prvok.

Ako jablká podporujú chudnutie a zlepšujú zdravie človeka.

Jablko vás zasýti.
Jablko pomáha zhodiť neželané kilogramy, pretože patrí medzi nízkokalorické potraviny. Vláknina z jablka vyvoláva pocit nasýtenosti, preto sú jablká výborným ovocným doplnkom pri redukčnej diéte.
Jablká podporujú trávenie, čistia organizmus a odstraňujú zápchu.
Jablko má zvláštnu kombináciu vlákniny a ovocných kyselín, ktoré predchádzajú zápche. Naopak, mierne podusené jablko zastaví hnačku. Stará sa o to pektín, ktorý brzdí rozvoj škodlivých mikroorganizmov v črevách. Jablká urýchľujú trávenie a prečisťujú organizmus, preto sú vynikajúcou prevenciou proti vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka. Surové jablká obsahujú veľa tráviacich enzýmov, ktoré sú zasa dobrým prostriedkom proti hemoroidom. Pretože jablká zvyšujú vylučovanie moču a znižujú tvorbu kyseliny močovej, sú prospešné aj pri dne a chorých obličkách.
Jablko je preplnené vitamínom C.

Pomoc pri nachladnutí, kašli, chrípke, rýchlejšie liečenie rán a popálenín, to sú neoceniteľné služby vitamínu C, na ktorý sú jablká veľmi bohaté. Jeho obsah však závisí od druhu, zrelosti a kvality  skladovania. Jedno stredne veľké jablko má toľko vitamínu C, ako napr. zväzok reďkoviek. Najviac ho obsahujú kyslé jablká.
Jablká pomáhajú predchádzať infarktu a stresu.
Jablko priaznivo pôsobí na nervový systém  a je vhodné aj proti nespavosti. Jablko má silné aromatické účinky a jeho koreninová zložka vyvoláva upokojujúce reakcie v organizme. Pred infarktom chráni denná konzumácia 2-3 jabĺk. Obsah pektínu znižuje cholesterol v krvi a to je prevencia  pred kardiovaskulárnymi chorobami. Pektín s dostatkom vitamínu C je aj jedným z liečebných prostriedkov proti ateroskleróze. Blahodarný vplyv má aj množstvo minerálnych látok, najmä draslík, horčík, fosfor vápnik, železo, síra a mangán.
Jablká sú vhodné aj pre diabetikov
Jablko je dovolené aj diabetikom, hoci v jednom plode je asi také množstvo cukru ako v troch kockách repného cukru. Naše odrody obsahujú hneď niekoľko významných cukrov – glukózu, fruktózu, sacharózu.  Vysoký je najmä obsah fruktózy. Tento jednoduchý cukor sa vstrebáva pomalšie, čím pomáha udržať stálu hladinu cukru v krvi. „Cukrovkári“ by mali preto často zahryznúť do jablka.
Jablko vám poslúži ako prírodná zubná pasta
Vďaka vitamínu C dezinfikuje jablko ústnu dutinu. Tu sa však jeho pozitívny vplyv nekončí. Mierne vlákninová štruktúra jablka – nelepivá konzistencia, šťavnatý obsah a chuť urýchľujú tvorbu slín. Jedenie jabĺk je potom prirodzenou pomôckou na čistenie zubov a ústnej dutiny. Žutie zároveň precvičuje žuvacie svaly a svaly tváre. Neznamená to však, že treba vymeniť zubné kefky za jablká!
Jablko je liekom aj na vaše kĺby a hemoroidy.

Tým, že podporujú trávenie a vylučovanie škodlivých látok, pomáhajú aj pri problémoch s kĺbmi. Zrejme je to vďaka ovocným kyselinám, antioxidačnému pôsobeniu flavonoidov a schopnosti pektínu zvyšovať vylučovanie. Surové jablká obsahujú veľa tráviacich enzýmov, ktoré sú zase dobrým prostriedkom proti hemoroidom. Pretože jablká zvyšujú vylučovanie moču a znižujú tvorbu kyseliny močovej, sú prospešné aj pri dne a chorých obličkách.

Jablká pomáhajú znižovať cholesterol.  

Už 2 jablká denne vám pomôžu znížiť hladinu cholesterolu o viac ako 20 percent. Zároveň zabezpečia zdravé hodnoty krvného tlaku a lepší prietok krvi. To všetko je významným ochranným faktorom v boji proti ochoreniam srdca a krvného obehu. Okrem toho jablká obsahujú látky, ktoré pôsobia antibakteriálne, tlmia zápaly a sú antialergické.
Jablká sú dobrými pomocníkmi pri chudnutí.

V neposlednom rade jablká stabilizujú hladinu cukru v krvi, a tým vás chránia pre návalmi hladu a sú ideálnymi drobnosťami na chrúmanie nielen počas diéty ale aj pošas večerného sledovania televízie. Tiež naštartujú produkciu hormónov, ktoré spaľujú tuky, a vám sa tak podarí zbaviť prebytočných kíl rýchlejšie.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist