Ako schudnúť Kedy pri chudnutí CVIČIŤ, RÁNO alebo VEČER.

24.08.2014 00:32

Medzi najväčšie výhody ranného cvičenia patrí praktická a časová stránka. Odcvičíte si to ráno a celý deň už máte pokoj. Navyše, hlava ešte nie je zaťažená množstvom problémov, takže na tréning sa môžete sústrediť lepšie ako bezprostredne po práci.

Ranné cvičenie podporuje lepšiu náladu v priebehu celého dňa, pretože do organizmu sa hneď na úvod dňa vyplavia hormóny dobrej nálady, endorfíny. Nielenže ste plní optimizmu, pozitívnejšie je na tom i vaša výkonnosť, mentálna pozornosť a koncentrácia. Jednoducho, ranný tréning vás dokáže nabudiť.

Pri rannom cvičení nalačno dochádza k vyššiemu odbúravaniu tukových zásob. Spaľujeme teda viac tukov, čo je veľkou výhodou nielen procesu chudnutia, ale i zvýšenej využiteľnosti energie.

Ranné cvičenie povzbudzuje metabolizmus, a to na dlhšiu dobu. Vplyv aeróbneho cvičenia teda pretrváva po celý deň.

Lepšie a účinnejšie na chudnutie je cvičiť ráno. Úroveň metabolizmu sa zvyšuje a zvýšený zostane i ďalších 12 hodín. Čiže, keď budete cvičiť ráno, vaše telo spáli počas dňa viac kalórií. Keď sa rozhodnete cvičiť večer, váš metabolizmus sa pri spánku spomalí, a tak stratíte 12 hodín rozbehnutého spaľujúceho metabolizmu.

Asi najväčšou nevýhodou cvičenia v skorých ranných hodinách je vstávanie. Ďalšou negatívnou stránkou je, že cvičenie nalačno niektorí nemusia zvládať a dopriať si výdatnejšie raňajky znamená vstávať s dvojhodinovým predstihom. Cvičenie bez raňajok tiež predstavuje isté riziko súčasného spaľovania bielkovín zo svalovej hmoty. Potrebné je tiež precíznejšie rozcvičenie a pozvoľné zahriatie svalstva, nakoľko telo je po nočnom spánku viac zatuhnuté. Inou prekážkou môže byť nedostupnosť športového zariadenia v požadovanom rannom čase.

Výhodou cvičenia vo večerných hodinách je fakt, že denné povinnosti už máme za sebou, takže sa môžeme plne sústrediť na tréning bez zbytočného podvedomého stresu.

Pozor však, aby ste necvičili až príliš neskoro. Ideálna je fyzická námaha do 21. hodiny. Fyzická aktivita vo večerných hodinách tiež môže dopomôcť k náprave porúch spánku ako i zredukovaniu nepriaznivých účinkov stresu. Cvičenie nás príjemne uvoľní aj unaví, čo je vynikajúca príprava na pokojný spánok. Aj fitnescentrá už nebývajú natoľko preplnené, čo prispieva k lepšej plynulosti tréningu.

Nevýhodou večerného cvičenia môžu byť zhoršené podmienky dopravy v podvečernej špičke a tiež prílišná únava po hektickom dni. Nie každý sa totiž dokáže prinútiť a ísť odbúrať psychické i fyzické vyčerpanie pohybovou aktivitou. Dôležité je tiež naplánovanie vhodného času tak, aby organizmus nebol ešte stále zaťažený trávením večerného jedla. Odstup by mal byť minimálne dvojhodinový, čo môže byť problém.

Ak je vašou prioritou chudnutie, po večernom tréningu už nemáte možnosť využiť výhody zrýchleného metabolizmu, ku ktorému dochádza po fyzickej aktivite. Po uľahnutí na lôžko sa totiž opäť spomalí.

Ako cvičiť účinnejšie, aby sa výsledky cvičenia a chudnutie dostavili čo najskôr.

Základ chudnutia je vo výbere vhodného jedla.
Darmo budete cvičiť do nemoty, ak prídete domov a zjete všetko, čo uvidíte. Samozrejme, kde je výdaj energie, musí byť aj príjem, ale s rozumom. Jedzte zdravo, neprejedajte sa. To, ako veľmi je nutné vyradiť z jedálnička salámy, paštéty a sladkosti, je snáď každému jasné. Odporúčame vsadiť na korenisté jedlá, ktoré rýchlejšie spaľujú kalórie a navodzujú pocit sýtosti. Kapsaicín, ktorý obsahujú chilli papričky, znižuje pocit hladu a zvyšuje spaľovanie kalórií.

Len trpezlivosť pri cvičení vám prinesie úspech.
Aby sme mali lepšie postavu, ktorá nám vydrží dlhodobo, musíme robiť pokroky postupne. Vydržať je pravidlo, ktoré vám pomôže schudnúť. Môže sa stať, že neschudnete ani napriek tomu, že obmedzíte príjem potravy a cvičíte, prípadne, že sa chudnutie zastaví. To je len kritické obdobie, kedy väčšina ľudí stráca trpezlivosť. Cez túto fázu sa prenesiete len so silnou vôľou. Pamätajte na to, že vaše úsilie bude odmenené a výsledky budú viditeľné.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist