Ako schudnúť Nebráňte sa chúťkam na PÁLIVÉ JEDLÁ, pomôžu vám pri chudnutí.

22.05.2014 12:40

Chuť na pikantné – ostré, štipľavé, využite ju pri chudnutí. 
Chemické látky v pálivej paprike znižujú chuť na slané i sladké potraviny a jedlá bohaté na tuky. 

Štipľavé čili papričky majú veľa pozitívnych účinkov pre ľudský organizmus, a preto ich môžeme považovať aj za liek.

Pikantné pokrmy vám pri chudnutí pomôžu. Ľudia, ktorí si  pridávajú úmerné množstvo mletého čili alebo kari korenia do jedla, trpia oveľa menším nutkaním prejedať sa a netrápi ich pažravosť. Pikantná korenina pôsobí účinnejšie u tých, ktorí ju nejedia denne.

Ako štipľavé, ostré, môžeme používať veľa druhov korenín. Začneme tým najjemnejším, zázvorom, nasleduje petržlen, zeler a cez štipľavú papriku sa dostávame ku koreniu, čili a feferónkam. Všimnite si, že všetky majú akýsi spoločný účinok: aktivujú pľúca.
Správne zvolené koreniny podporujú odbúravanie tukov a obmedzujú ich ukladanie v tele, hlavne kari korenie, ktoré je unikátne tým, že podporuje priamo spaľovanie lipidov - tukov. Ak vám karí korenie v pokrmoch nechutí, skúste to s čiernym korením, koriandrom, kmínom, ďumbierom a cibuľou.

Štipľavé jedlá zlepšujú metabolizmus a po jedle vás tak rýchlo neprekvapí vlčí hlad. Po ostrom jedle ostanete dlhšie sýty.  I keď pikantné koreniny pomáhajú tráviacemu traktu v jeho náročnej úlohe a znižujú celkový príjem kalórií, nemožno ich jesť nadmerné množstvá a spoliehať sa len na ich účinky.

Cesnak aj keď zapácha, je mimoriadne zdravý a mali by ste ho konzumovať čo najčastejšie.

Za pálivú chuť jedál môže látka kapsaicín. Je to rastlinný alkaloid, ktorý spôsobuje typické pálenie tým, že podráždi nervové zakončenia jazyka. 

Pálivé koreniny nezapíjajte vodou.  Keďže kapsaicín nie je rozpustný vo vode, ale v tukoch pre zahnanie akútneho pocitu pálenia v ústach najlepšie pomôže pohár mlieka, alebo jogurt. Nezabudnite na to, že vo väčšom množstve pálivé koreniny dráždia pohlavné a močové ústrojenstvo.

Účinky kapsaicínu na organizmus a chudnutie.

§         podporuje krvný obeh

§         urýchľuje metabolizmus

§         liečenie podliatin, ale aj omrzlín, pomáha zastaviť krvácanie z rezných rán

§         pomáha pri kŕčových žilách

§         ničí baktérie salmonely , E.coli, 

§         diabetikom znižuje hladinu krvného cukru

§         pomáha pri nádche a bráni tiež usadzovaniu hlienu v pľúcach

Človek, keď zje niečo pikantné, štipľavé, ústami vdychuje vzduch a rukou si do nich vháňa ďalší vzduch. Je to podvedomá reakcia tela. Ak urobíme nádych, je to veľmi ostré, veľmi pikantné. Takže v tú chvíľu si môžeme uvedomiť, že chuť je na nás príliš silná. Teda, používame pikantné iba v množstve príjemnom telu. Keď skonzumujeme niečo pikantné, mali by sme mať počas piatich minút v ústach aj iné chute. Ak máme neustále štipľavý pocit, bolo pikantnej chute veľa, alebo bola veľmi silná. Ak chceme pikantnú chuť zrušiť, dáme si potraviny s kyslou chuťou.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist