Ako schudnúť NEVYBERTE si ZLÚ DIÉTU.

23.03.2015 01:16

Chudnutie so zle vybratou diétou a nevhodnou stravou vám prinesie jo–jo efekt.

Nikdy sa nedajte zlákať rýchlou a jednoduchou diétou. Takéto diéty sú predstavované vždy len z tej lepšej stránky. Niektoré vyzerajú ako malý zázrak: schudnete bez najmenšieho obmedzovania sa. Alebo môžete jesť neobmedzené množstvo mäsa, zmrzliny a podobne, a predsa schudnete. Dokonca nájdete aj diétu, ktorá ponúka schudnutie až 4 kg. A práve takéto návody sú pre vás najnebezpečnejšie. Väčšinou sú to diétne pasce, ktoré rýchlo končia jo-jo efektom.

Diéty, ktorým by ste sa mali určite vyhnúť, neskúšajte ich.

Diéta vylučujúca niektoré druhy potravín je nevyvážená a zdraviu škodlivá.
Úplne vylučuje určitú druhy potravín. Všetky návody, ako schudnúť pomocou jedálneho lístka „bez tuku“ či „bez bielkovín“ sú nebezpečné. Nevyvážená strava vedie k zdravotným problémom. Spoľahlivá diéta povoľuje jesť všetky druhy potravín, ale v správnom pomere a množstve. Všeobecne platí, že zeleninu a ovocie môžete jesť neobmedzene, po nich nasledujú výrobky z celozrnnej múky a cereálie, ďalej ryby, chudé mäso, vajcia a mliečne výrobky. Dobrá diéta na optimálne minimum zredukuje len živočíšne tuky, cukry v podobe sladkostí, sladidla, zákuskov a keksíkov.
Rýchla diéta rýchlo ukončí vaše chudnutie.
Schudnete dve kilá a viac za týždeň. Toto sú veľmi reštriktívne diéty, ktoré sa stopercentne končia jo-jo efektom. Dajú sa vydržať týždeň-dva, ale spôsobujú frustráciu, ktorú skôr či neskôr budete musieť uspokojiť. Čím rýchlejšie schudnete, tým rýchlejšie podľahnete túžbe po zakázanom. Po skončení tvrdého režimu si všetko vynahradíte a rýchlo naberiete späť nielen tie stratené kilá, ale ešte jedno-dve navyše.
Drastická diéta sa aj končí drasticky.
Nesmiete prijať viac ako 800 kalórií denne. Také malé množstvo kalórií nepokryje vašu dennú energetickú potrebu a telo nebude môcť správne fungovať. Hrozí vám podvýživa a s ňou spojené problémy.
Tukožrútska diéta nezožerie vaše tuky.
Univerzálny spaľovač tukov neexistuje. Nijaká potravina nie je sama osebe schopná vyvolať v organizme spaľovanie tuku. To dokáže len dobrý telocvik. Samozrejme Vám opäť hrozí podvyživenie organizmu a následný jo-jo efekt.
Aká je dobrá diéta. 
Existuje vôbec? Odborníci na výživu vám povedia, že áno. Ale nejde o redukčnú diétu, skôr o správne stravovacie návyky a vyživovanie organizmu so správnou štruktúrou a množstvom jednotlivých druhov živín, a tých je viac ako 140. Zabezpečia vášmu telu vyváženú stravu v množstve, ktoré neprekročí jeho skutočné potreby. Ak máte nadváhu, vytvorením zdravých stravovacích návykov sa jej zbavíte. Síce pomalšie, ale natrvalo. Potom si budete môcť dovoliť občasné vybočenie, napr. v podobe hranolkov.
Redukčný diétny program chudnutia umožňuje zbaviť sa niekoľkých kilogramov v pomerne krátkom čase, no nikdy nemôže dobre fungovať, pretože po jeho skončení sa vrátite k svojim pôvodným zvykom a nadváha sa vráti. Neraz aj s prírastkom. K peknej postave vedie iba jediná správna cesta, osvojiť si princípy racionálneho stravovania a venovať sa aktívnemu pohybu.

S nami schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist