Ako schudnúť POLIEVKY sú dobrým JEDLOM na CHUDNUTIE.

02.01.2015 12:53

Ľudia s nadváhou často zabúdajú, že polievka nemusí byť len prvým chodom pred hlavným jedlom, ale práve naopak, samotná polievka vás môže nielen úplne nasýtiť, ale aj zahriať alebo dokonca aj vyliečiť.
Na internete nájdete rôzne rady ako schudnúť. Jednou z nich, pritom málo využívanou sú polievky. Nielen cez týždeň, ale hlavne cez nedeľu, keď toho zjeme väčšinou viac. Rezňom so zemiakmi predchádza aj nedeľňajšia polievka. U väčšiny z nás sa polievka stáva súčasťou jedálneho lístka aspoň v nedeľu, nemala by však byť príliš kalorická, mala by zasýtiť a pripraviť žalúdok na menšiu porciu hlavného jedla.

Polievka pred hlavným jedlom povzbudzuje sliznicu žalúdka, čo vedie k lepšiemu tráveniu stravy. Zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav, preto je pre dobre fungujúce zažívanie tak dôležitá.

Bohužiaľ sa polievka pomaly, ale isto vytráca  z našich jedálnych lístkov. Stačí si vybrať správne pripravenú polievku.

Zdravá, výživná a chutná polievka plná zeleniny a byliniek je dobrý spôsob, ktorý vám minimálne pomôže zjesť menšiu porciu hlavného jedla. V lete vás osvieži, v chladnom počasí zahreje a počas celého roka vás zásobí živinami.

Redšie vývary so zeleninou vás zdravo zasýtia, zlepšia váš denný pitný režim a hlavne dodajú telu prepotrebnú vlákninu, vitamíny a stopové prvky.

Polievka by sa u vás mala stať jedným z pomocníkov pri chudnutí, ako dodávať vášmu organizmu vyváženú stravu a potrebné živiny zo zeleniny a najmä strukovín.

Hustými polievkami by ste sa pre ich vysokú kalorickú hodnotu mali v priebehu týždňa občas nahradiť hlavný chod a nekonzumovať ich ako predjedlo.

Dobrá šošovicová alebo fazuľová polievka chutí a zasýti vás na dlhší čas, obsahujú totiž väčšie množstvo bielkovín.

Dobrým výberom polievky sú aj vývary z kuracieho a hovädzieho mäsa, doplnené koreňovou zeleninou či hráškom.

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist