Ako schudnúť Pri chudnutí NEPREHÁŇAJTE STRACH Z TUKOV a SACHARIDOV.

10.01.2015 05:57

Aj vy roky bojujete s nadváhou a priberaním a stále sa vám schudnúť bez jojo efektu? Niekoľko krát v priebehu roka a hlavne po sviatkoch držíte rôzne diéty a trvalý efekt v podobe súmernej postavy bez tukov neprichádza?. Odhaľte, kde robíte chybu, inak sa zo začarovaného kruhu opakovaného chudnutia a priberania nedostanete.
Telo človeka odmieta chudnúť, keď je výrazný nedostatok stravy.
Šetrí telesné zásoby a radšej ničí  vlastnú svalovinu. Hladovkové chudnutie je preto nielen neúčinné, ale aj nebezpečné. Veľká časť úbytku hmotnosti ide na úkor svaloviny, takže po pribratí na pôvodnú hmotnosť vám pribudne viac tuku, ako ste mali pred chudnutím. Len ruky a nohy budete mať ako paličky a medzi nimi obrovitánsku sadlovú guľu.

Prestaňte robiť opakované základné stravovacie chyby, prekonajte strach z tukov a sacharidov pri chudnutí, veď aj správne tuky a sacharidy sú pri chudnutí potrebne, inak neschudnete.
Schudnúť len s prehnanou konzumáciou vlákniny sa vám nepodarí. 

Typickými chybami pri chudnutí sú pokusy založené na nadnesených informáciách o prostriedkoch na chudnutie. Niekde na internete či v tlači narazíte na článok o tom, aká úžasná je pre chudnutie vláknina. Že jej pravidelné užívanie zníži cholesterol, zlepší zdravie, vedie ku schudnutiu, naveky zruší pocit hladu, odstráni rakovinu a dosiahnete aj iné zázračné výsledky. 
Nemožno sa potom čudovať, že vlákninu si kúpia stovky ľudí, ktorí túžia schudnúť čo najjednoduchšie a začnú sa ňou napchávať. Samozrejme že neschudnú - vláknina sama osebe nemá šancu. Dokonca ak jej užijú zbytočne veľa, pripravia sa o veľa látok dôležitých pre organizmus, pretože priveľa vlákniny na seba nadviaže aj látky, ktoré sú pre zdravie nutné – napríklad minerály. A tak užívanie vlákniny ako izolovaný a neprirodzený pokus o schudnutie vám môže skôr uškodiť. Na balíčku vlákniny totiž výrobca sľubuje, že vláknina zníži pocit hladu. Ak si ju však dáte, tak vám sama osebe hlad nepotlačí. Funguje to, ak si dáte vlákninu s bielkovinami a veľa vody – potom je šanca, že hlad nebudete dlhší čas cítiť.
Strach z konzumácie tuku je škodlivý a pre chudnutie nevhodný.

Ďalšou klasickou chybou je strach z tuku. Vychádza z pravdivého tvrdenia, že tuk má najvyššiu energetickú hodnotu a preto by jeho príjem mal byť pri chudnutí kontrolovaný. Tučný človek však túto informáciu v dychtivej snahe rýchlo schudnúť uplatní ako nejesť tuk. Ale tuk je pre zdravie - a aj pre chudnutie - nevyhnutný. Aj pri redukčnej diéte ho nevyhnutne musíte prijímať, inak chudnúť nebudete. Navyše tuk je nevyhnutný aj pre príjem a spracovanie niektorých vitamínov. Preto je vhodné denne prijímať tepelne neupravený olivový olej. Vyhýbať sa treba len živočíšnemu, nasýtenému tuku. Dokonca aj nasýtený tuk je potrebný, takže vyhýbanie sa tuku neznamená jeho vylúčenie zo stravy.
Prekonajte strach zo sacharidov, organizmus ich potrebuje, a budete chudnúť.

Mnohí ľudia prestanú pri chudnutí jesť všetko, čo obsahuje sacharidy. Verejná mienka na tému chudnutia je dodnes negatívne ovplyvnená Atkinsovou diétou, pri ktorej sa nejedia sacharidy. Klasicky nezmyselný prístup sa dá vidieť u mnohých osôb, ktoré chcú zúfalo schudnúť. Striktne si zakážu pečivo, prílohy, koláče, strukoviny, pretože sa boja sacharidov. To im však nebráni, aby si dali pomaranče. Nemajú totiž na sebe nalepené výživové hodnoty a sú pekné oranžové. Aj sacharidy sú však pri chudnutí nutné, organizmus z nich čerpá energiu. Je však potrebné preštudovať si glykemický index potravín. A to sa už mnohým nechce. Potom sa čudujú, že majú záchvaty chuti na sladké. Naučte sa konzumovať vhodné sacharidy a samozrejme v prijateľnom množstve.
Keď chcete schudnúť musíte čítať informácie o stravovaní a chudnutí.
Zrejme sa vám nechce surfovať po internete a učiť sa o chudnutí a o stravovaní. Štúdium vás pripraví o trochu času, ale to, čo sa naučíte, vám pomôže schudnúť. Ak si to celé nenaštudujete, stratíte veľa času neúspešnými diétami a v závere chudnutia budete nakoniec tučnejší. Možno si hovoríte, že to je príliš zložité a že sa vám nechce učiť.  Potom ďalej plaťte za pochybné lieky, hladujte, užívajte preháňadlá, tabletky na chudnutie, spaľovače tukov a trpte nezmyselnými diétami. Vaša hmotnosť bude stále vyššia a zdravie čoraz horšie. Váš metabolizmus bude čoraz pomalší a vďaka tomu priberiete už aj pri pohľade na sladký koláč. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist