Ako schudnúť Pri chudnutí sa nedajte zastrašiť TUKMI a SACHARIDMI.

10.12.2014 16:12

Nadmerný príjem sladených nealkoholických nápojov, ovocných a zeleninových štiav, džúsov, mliečnych nápojov a alkoholických nápojov negatívne ovplyvňuje hladinu glykémie, a tým aj pocit hladu.

Odhaľte, kde robíte chybu pri stravovaní, inak sa zo začarovaného kruhu chudnutia a priberania nedostanete. Mnohí sa rozhodnú schudnúť tak, že začnú menej jesť. No po pár týždňoch sa chudnutie zastaví. Tak sa rozhodnú ešte viac obmedziť príjem stravy a teda aj živín a začnú užívať  preháňadlá. Ani to však nepomáha a čoraz viac sa snažia potravu obmedzovať a pritom stále priberajú a chradnú. Ak však po diéte vždy stučnejú, mali by chybu hľadať v období, v ktorom nedržia diétu a uvedomiť si, že sa zrejme zle stravujú. Nepomôžu im ani prísne hladovky, ak robia chybu v stravovaní.

Hlad pod kontrolu v priebehu dňa udržíte skonzumovaním dostatočného množstva bielkovín.

Vysoká konzumácia jednoduchých cukrov a jedlá s vysokým glykemickým indexom vás vyhladujú skôr.

Dbajte na to, aby ste denne aspoň približne dodržali ideálny pomer sacharidov, tukov a bielkovín v strave v pomere 40:30:30.

Väčšina ľudí, ktorí chcú schudnúť, sa však nechce venovať čítaniu článkov o stravovaní ani sa radiť s odborníkmi. Naivne si myslia, že to celé ľahko zvládnu. A stojí ich to neraz veľa peňazí, ktoré zaplatia za pochybné lieky. V horšom prípade si poškodia zdravie po aplikovaní rád, ktoré počuli od priateľov alebo čítali v časopise.

Ktoré potraviny sú najhoršie a spôsobujú nadváhu.
Vyvarovať by ste sa mali jedál, ktoré majú vysokú energetickú hodnotu. Sledujte preto obsah nasýtených tukov, cukrov, solí a nezabúdajte, že ani priveľa múky nie je vhodné. Opäť opakujeme, že strava by mala byť ľahšia, a tým pádom bude mať aj podstatne menej kalórií. Samozrejme, sledujte aj nápoje a ich obsah, v ktorom je často zbytočne veľa cukrov.

Nepravidelné stravovanie, vynechávanie jedál a hladovanie sú jednou z príčin nadváhy. Hlad väčšina tučných zaháňa vysoko kalorickým sladkosťami a jedlami a potravinami s veľkým množstvom tukov. Zníženie konzumácie sladkostí a tučných výrobkov je jednou z ciest na úspešné chudnutie.

Nemyslite si, že len vláknina vám pomôže odstrániť vaše chúťky.  Typickými chybami sú pokusy schudnúť založené na hmlistých informáciách. Niekde v časopise napríklad narazí  žena, ktorá chce schudnúť, na článok o tom, aká úžasná je vláknina. Že jej pravidelné užívanie zníži cholesterol, zlepší zdravie, vedie ku schudnutiu, naveky zruší pocit hladu, odstráni rakovinu a spôsobí iné zázraky. 
Nemožno sa potom čudovať, že vlákninu si kúpia stovky žien, ktoré túžia schudnúť a začnú sa ňou napchávať. Samozrejme že neschudnú - vláknina sama osebe nemá šancu. Dokonca ak jej užijú zbytočne veľa, pripravia sa o veľa dôležitých látok, pretože priveľa vlákniny na seba nadviaže aj látky, ktoré sú pre zdravie nutné – napríklad minerály. A tak užívanie vlákniny ako izolovaný pokus o schudnutie môže ublížiť. Na balíčku vlákniny totiž výrobca sľubuje, že vláknina zníži pocit hladu. Ak si ju však dáte, tak vám sama osebe hlad nepotlačí. Funguje to, ak si dáte vlákninu s bielkovinami a veľa vody – potom je šanca, že o hlade nebudete dlhší čas vedieť.

Zbavte sa strachu z konzumácie tuku. Ďalšou klasickou chybou je strach z tuku. Vychádza z pravdivého tvrdenia, že tuk má najvyššiu energetickú hodnotu a preto by jeho príjem mal byť najviac kontrolovaný. Tučná osoba však túto vetu v dychtivej snahe rýchlo schudnúť uplatní ako "nejesť tuk". Ale tuk je pre zdravie - a aj pre chudnutie - nevyhnutný. Aj pri redukčnej diéte ho nevyhnutne musíte prijímať, inak chudnúť nebudete. Navyše tuk je nevyhnutný aj pre príjem viacerých vitamínov. Preto je vhodné denne prijímať tepelne neupravený olivový olej. Vyhýbať sa treba len živočíšnemu, nasýtenému tuku. Dokonca aj nasýtený tuk je potrebný, takže vyhýbanie sa neznamená vylúčenie.
Zbavte sa strachu z konzumácie sacharidov. Mnohí ľudia nejedia nič, čo obsahuje sacharidy. Verejná mienka na tému chudnutia je dodnes negatívne ovplyvnená Atkinsovou diétou, pri ktorej sa nejedia sacharidy. Klasicky nezmyselný prístup sa dá vidieť u mnohých žien, ktoré chcú zúfalo schudnúť. Striktne si zakážu pečivo, prílohy, koláče, strukoviny, pretože sa boja sacharidov. To im však nebráni, aby si dali pomaranče. Nemajú totiž na sebe nalepené výživové hodnoty a sú pekné oranžové. Aj sacharidy sú však pri chudnutí nutné, organizmus z nich čerpá energiu. Je však potrebné preštudovať si glykemický index potravín. A to sa už mnohým nechce. Potom sa čudujú, že majú záchvaty chuti na sladké.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist