Ako schudnúť RECEPTY na DIÉTNE ŠALÁTY.
Diétny šalát z hovädzieho mäsa
2 porcie
Suroviny a ingrediencie
400 g hovädzieho zadného, koreňová zelenina, cibuľa, struk zelenej papriky, paradajka, 1 ČL tekvicového oleja, ovocný ocot, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Postup
Hovädzie mäso umyjeme, dáme do hrnca so studenou vodou a uvaríme do mäkka. Vyberieme z vývaru a necháme ochladiť. Vývar dáme v mištičkách ochladiť. Mäso nakrájame na rezance. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájame. Mrkvu a petržlen na kolieska, zeler na malé kocky, očistenú cibuľu a paradajky zbavené semenníka na polkolieska. Všetko dáme do šalátovej misy, osolíme, okoreníme čiernym korením a zalejeme nálevom z oleja, octu a posekanej petržlenovej vňate. Dobre premiešame a necháme odležať cca 30 min. Podávame s celozrnným chlebom.
Pohánkový šalát so šošovicou
4 porcie
Suroviny a ingrediencie
100 g pohánkových krúp, 100 g šošovice, 5 stredne veľkých cibúľ, 5 karotiek, 100 g kyslých uhoriek, citrón, sójová omáčka, olivový olej, soľ
Postup
Vopred namočenú pohánku a šošovicu spolu uvaríme. Cibule olúpeme, pokrájame na tenké kolieska a na oleji podusíme. Karotky očistíme, vcelku uvaríme "al dente" a pokrájame na tenké plátky. Pridáme nadrobno nakrájané uhorky a všetko spolu premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a sójovou omáčkou.
Šampiňónový šalát s bielou fazuľou
4 porcie
Suroviny a ingrediencie
600 g šampiňónov, 400 g bielej fazule, 2 dl pomarančovej šťavy, 4 PL citrónovej šťavy, 4 PL panenského olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, mleté biele korenie, soľ, 300 g čerstvej valeriány poľnej
Postup
Fazuľu deň vopred namočíme. Na druhý deň ju uvaríme v osolenej vode. Tomuto procesu sa úspešne vyhneme, ak použijeme konzervovanú fazuľu, ktorú len scedíme. V osolenej vode uvaríme aj šampiňóny. Vychladnuté šampiňóny pokrájame na tenké plátky a zmiešame s umytou a nasekanou valeriánou. Na zálievku zmiešame pomarančovú a citrónovú šťavu s olejom, pridáme roztlačený cesnak, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Šampiňóny s fazuľou polejeme zálievkou a podávame.
Jablkový šalát s jogurtom
4 porcie
Suroviny a ingrediencie
6 jabĺk, 2,5 dl bieleho jogurtu, med, 4 ČL brusnicového kompótu
Postup
Dobre omyté jablká zbavíme semenníkov, okvetia a stopky a nakrájame priečne na tenké plátky. Med rozšľaháme s jogurtom a citrónovou šťavou. Kolieska jabĺk upravíme na dezertné tanieriky, polejeme jogurtovou zmesou a ozdobíme kompótom.
Fazuľová falát s hovädzím mäsom
Suroviny a ingrediencie
350 g hovädzieho zadného, 300 g fazuľky, 3 strúčiky cesnaku, malá cibuľa (šalotka), 3 väčšie čerstvé huby, mleté čierne korenie, soľ, malá hlávka šalátu
Postup
Očistenú a pokrájanú fazuľku oblanšírujeme s olúpaným s cesnakom v osolenej vode. Rezeň jemne naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením, usmažíme na tuku, vyberieme a pokrájame na rezance. Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a na panvici usmažíme dochrumkava. Huby (šampiňóny, hlivy, lesné huby) nakrájame na plátky a na inej panvici podusíme. Všetko zmiešame v mise a zalejeme zálievkou vinaigrette
Hubový šalát s hovädzím mäsom
4 porcie
Suroviny a ingrediencie
100 g sterilizovaných húb, 400 g hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 200 g zeleru (buľva), kapia v oleji, 1 PL worcesterskej omáčky, citrónová šťava, soľ
Postup
Hovädzie mäso prudko povaríme spolu s mrkvou, zelerom a cibuľou. Vychladnuté mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú zeleninu a huby, na rezance nakrájané kapie, worcesterskú omáčku, soľ a citrónovú šťavu. Dobre premiešame a podávame s tmavým chlebom.
Fazuľový šalát s pórom
4 porcie
Suroviny a ingrediencie
500 g drobnej fazule, pór, 1 PL oleja, ocot, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Postup
Prebratú a umytú fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme domäkka. Pór omyjeme, očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Zmiešame s uvarenou fazuľou, olejom, ochutíme a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame vychladený.
Šalát z tofu a póru
4 porcie
Suroviny a ingrediencie
150 g lahôdkového alebo údeného tofu, pór, 300 g sterilizovanej miešanej zeleniny, cibuľka s vňaťou, 2 PL ochucovadla, 1 PL olivového oleja
Postup
Na oleji krátko podusíme na kolieska pokrájaný pór aj so zelenou časťou a cibuľku s vňaťou. Pridáme sterilizovanú zeleninu a najemno nastrúhané tofu, ktoré sme dali deň vopred marinovať do vody zmiešanej s ochucovadlom. Dobre premiešame a necháme pol hodiny postáť na chladnom mieste. Šalát chutí rovnako dobre a má vyšší obsah vitamínov aj so surovým pórom a cibuľou.
Kurací karí šalát
Suroviny a ingrediencie
kurča, čínska kapusta, cesnak, karí dressing, toastový chlieb
Postup
Kurča upečieme, vykostíme a mäso pokrájame na kocky. Na malé kocky nakrájame kapustný hlúbik, pridáme mäso, zalejeme dressingom, premiešame a necháme na chladnom mieste odležať. Toasty opečieme, výdatne ocesnakujeme, pokrájame na malé kocky, ktoré teplé vmiešame do odležanej zmesi.
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE,
ak chcete MESAČNE SCHUDNÚŤ 5 a viac kíl BEZ HLADU
a nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)
Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť,
aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.
Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)