Ako schudnúť TEKUTINY sú liekom pre telo a NEVYHNUTNOSŤOU pre CHUDNUTIE.

03.09.2014 04:13

Takmer tri štvrtiny tela človeka tvorí voda, bez vody ľudský organizmus nedokáže fungovať.

Voda je najlacnejší a najúčinnejší prostriedok, ktorým si zlepšíte svoje zdravie i chudnutie.

Často platí pravidlo, že hlad je preoblečený smäd.

Denne by ste mali vypiť aspoň 8 pohárov vody – optimálne množstvo vhodných tekutín pri chudnutí je cca 4 dcl na 10 kg vašej hmotnosti denne.

Pokiaľ nebudete piť dostatok vody, toxíny sa budú vo väčšej miere ukladať vo vašom tele, čo zvyšuje riziko rôznych ochorení, priberania a celulitídy.

Ako vám pomôže dostatočný pitný režim schudnúť.

  • Znižuje chuť do jedla, neprejedáte sa
  • Zrýchľuje metabolizmus
  • Pomáha zabrániť jojo efektu
  • Podporuje hydratáciu organizmu a funkčnosť svalstva
  • Pomáha pri vylučovaní odpadových látok z tela
  • Pomáha pri celkovej detoxikácii – obličiek, pečene a ďalších orgánov
  • Zlepšuje činnosť tela ako celku, takže aj uľahčuje chudnutie

Ktoré tekutiny sú vhodné pri chudnutí.

K úplnej obnove telesných tekutín sú vhodné všetky nealkoholické a bezkofeínové nápoje.
Bylinkové a ovocné čaje sa odporúčajú piť nesladené. Ideálne je striedať ich, nepiť stále dookola ten istý čaj celé dni.
Nealkoholické sladené nápoje – vhodnejšie sú bezbublinkové, ktoré nedráždia žalúdok a netlačia na bránicu. Veľmi obľúbené sú nápoje s podielom ovocnej zložky.
Káva – už mnoho rokov sa vedú spory, či káva je zdravá, alebo škodí. Ak sa pije s mierou, má pozitívne účinky, povzbudzuje centrálny nervový systém. Zdravý človek si pokojne môže dopriať nejakú tú šálku kávy denne. Nezabudnite si k nej však naliať pohár vody alebo minerálky, pretože káva pôsobí ako diuretikum.
Alkohol – piť sa má len s mierou! Napríklad pivo prečisťuje organizmus a podporuje  trávenie, červené víno má preventívny účinok proti rakovine. Pokiaľ máte problém s množstvom alkoholu, ktorý vypijete, radšej ho nepite vôbec, ako ho vypiť priveľa.

Izotonické nápoje – najvhodnejšie zloženie izotonických nápojov predstavuje 0,4 g nátria /liter s obsahom sacharózy od 6 do 8%. Takéto zloženie nápoja umožňuje rýchlu rehydratáciu. Izotonické nápoje light majú znížený obsah sacharidov, čím je znížená ich energetická hodnota.
Nealkoholické nápoje – rôzne limonády ako aj ovocné šťavy sú hypertonické nápoje. Tieto nápoje obsahujú pomerne veľké množstvo sacharidov vyvolávajú sekréciu vody v tenkom čreve, čím miera vstrebávania klesá a to vyvoláva pocit smädu. Často tieto nápoje obsahujú kofeín, ktorý pôsobí diureticky.
Minerálne vody – minerálne vody sú silne hypotonické. Tieto nápoje sa vstrebávajú pomerne dlho, čo je spôsobené veľkým množstvom nátria. Minerálky sú vhodné predovšetkým pre rekreačných športovcov.
Nealkoholické pivo – takéto pivo je ľahko hypotonické. Obsahom nátria a sacharidov je takmer porovnateľné s izotonickými nápojmi light. K pozitívnym účinkom patrí lepšia chuť, ktorá dráždi k pitiu a tým priaznivo ovplyvňuje rehydratáciu. Nevýhodou je diuretický účinok.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami, 

ak chcete konečne schudnúť a neopakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist