Ako schudnúť TUČNOTA TUKY a CHUDNUTIE.

09.09.2014 14:51

Keď chcete schudnúť, musíte obmedziť konzumáciu zlých tukov, nezabudnite však jesť dobré tuky. Keď chcete schudnúť a odstrániť svoje tuky, musíte namiesto tukov jesť bielkoviny. Pre zdravotne nezávadné chudnutie musíte jesť aj tuky, hlavne rastlinné. Jedálne lístky a recepty na chudnutie bez tukov a bielkovín vám opäť prinesú sklamanie a aj zhoršenie metabolizmu. 

Priemerný dospelý človek má v tele zhruba 40 miliárd tukových buniek.

Ak sa nekontrolujete v jedle, začnú sa tukové bunky zväčšovať. Tvoria sa v našom tele už pred narodením. Dotvárajú sa v nás do konca puberty, okolo osemnásteho roku života. A potom si už treba dávať na jedlo a šport veľký pozor.

Bez tuku v tele by ste neprežili. Keby ste sa chceli zbaviť tuku úplne, telo by nemalo kde ukladať energiu. Boli by ste stále unavení, chorí. Bola by nám zima.

Tuk chráni aj vnútorné orgány pred vonkajšími vplyvmi prostredia či pred zranením.

K čomu dochádza v tele pri chudnutí. Tukové bunky nestrácate. Bohužiaľ, tie vám už v tele zostávajú. Iba sa zmenšujú. Taktiež čakajú, kedy sa zase budú môcť pri nesprávnom stravovaní zväčšiť.

V zásade by ste teda nemali neustále chudnúť a neskôr priberať.

Úplné vynechanie tukov zo stravy vám prinesie mnoho zdravotných problémov, pretože bez tukov nedokáže náš organizmus spracovávať mnohé vitamíny a produkovať energiu. Taktiež sa naruší produkcia hormónov či vstrebávanie vápnika.

Koľko tuku by ste mali denne skonzumovať. Tuky by mali predstavovať zhruba tretinu energie z celkového denného množstva skonzumovaného jedla.

Zdravé tuky sú hlavne rastlinného pôvodu a mali by tvoriť 80% všetkých tukov, ktoré zjeme.

Najhodnotnejšie a najzdravšie zdroje tukov:

rastlinné oleje – olivový, makový, ľanový, sezamový, slnečnicový, marhuľový, kokosový....

orechy a semienka – vlašské, mandle, makadam, píniové, sézam, slnečnica, ľan, tekvica, lieskovce, para, kešu natural...

tuky v mäse – divina, teľacie, morčacie, hydina, hovädzie, bravčové

tuky v rybách – kryl, losos – tučnejšie druhy

tuky v mliečnych výrobkoch – biely jogurt 3,5% , mlieko 1,5-3% , rôzne zakysané a acidofilné výrobky, tvaroh, syry – feta, Leerdamer, Čedar, kozí, ovčí....

tuky vo vajíčkach – nachádza sa v žĺtku, popri mäse a mliečnych výrobkoch je vajíčko biologicky najvýživnejšou živočíšnou potravinou 

V ktorých potravinách sa nachádzajú zlé tuky.

§         tučné mäsá, koža z hydiny, mäsové výrobky ako klobásy či fašírky,

§         plnotučné mlieko a plnotučné mliečne výrobky ako syry, smotana, maslo, 

§         kokosový olej a palmový olej,

§         pečivo – sušienky, koláče, dolky, pizza, hamburgery

§         vyprážané jedlá – šišky, hranolky, vyprážané druhy mäsa

§         zemiakové lupienky, popcorn, cukríky

§         pevné tuky – margaríny, stužené tuky

Ako znížiť spotrebu zlých tukov.

•    Jedzte menej červeného mäsa
•    Zvýšte konzumáciu bieleho mäsa, ktoré obsahuje menej nasýtených tukov
•    Ako kuchynskú úpravu používajte grilovanie, namiesto vyprážania
•    Vyberajte si nízkotučné mliečne produkty
•    Používajte viacej rastlinné oleje (olivový, repkový), namiesto bravčovej masti, alebo masla
•    Vyhýbajte sa majonézam, smotanovým a syrovým omáčkam

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

ak chcete MESAČNE SCHUDNÚŤ 5 a viac kíl BEZ HLADU

a nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist