Ako schudnúť Vyriešte svoje PROBLÉMY s POMALÝM METABOLIZMOM, začnite jesť.

23.08.2014 18:35

Metabolické procesy v podobe spaľovania energie prebiehajú v ľudskom organizme bez nášho vedomia. Rýchlosť metabolizmu však dokážeme ovplyvniť našou vedomou činnosťou. 

Základným prejavom spomaleného metabolizmus je, že priberáte i vtedy keď v priebehu dňa zjete iba minimálne množstvo jedla. 

Zapamätajte si, že svaly spotrebujú viac energie ako tukové bunky, takže ľudia s väčším podielov svalov ako tuku, majú vyššiu rýchlosť metabolizmu.

Akonáhle začnete pravidelne jesť, samozrejme primerané dávky so správnym zložením stravy, organizmus to vyhodnotí tak, že už asi nastala doba dostatku. Začne vypínať úsporný metabolický režim. Už neukladá každý voľný gram stravy na energiu vo forme tuku. Pre telo nastáva dostatok, môžu sa správne upraviť metabolické  procesy, telo už nemusí  tak šetriť. Môže sa zbaviť telesných tukových zásob.

Práve to je vec, ktorú musíte pri chudnutí rešpektovať. Ak chcete schudnúť musíte pravidelne jesť päťkrát denne a to v pomerne pravidelných časových intervaloch, rovnomerne rozložených na celý čas bdenia tak, že posledné jedlo by malo byť zjedené asi dve až tri hodiny pred spaním.

Ľudia s nadváhou však často túto nevyhnutnosť nechcú vziať na vedomie. Neraňajkujú, cez deň sa stravujú nárazovo a vyhovárajú sa na prácu. Posledné jedlo - večeru si niektorí dokonca povolia najneskôr o 17-ej hodine a potom sa 6 hodín zmietajú v kŕčoch od hladu. Svojmu telu tak sami dávajú prísny príkaz: niet pravidelnej potravy, treba šetriť energiou! Spomalia si metabolizmus nesprávnym stravovaním.

Samozrejme veľmi dôležité je vhodné zloženie stravy. Musí obsahovať nielen primerané množstvo kalórií, ale aj dostatočné množstvo a štruktúru živín (bielkovín, vitamínov, minerálov, vlákniny,...). Ak to nedosiahnete, tak váš organizmus naďalej pracuje v úspornom režime (znížená miera metabolizmu), ubúda vám svalstvo, tým sa znižuje spotreba kalórií vaším svalstvom a vy sa dostávate do začarovaného kruhu opakovaného chudnutia a priberania. Stav organizmu sa naďalej zhoršuje.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist