Recepty na chudnutie Kuracie prsia na hubách.

23.11.2015 09:05

Suroviny

1 lyžica slnečnicového oleja, 4 ks vykostených kuracích pŕs po 150 g, bez kože, soľ a čierne korenie, šťava z 2 citrónov, 2 lyžice hladkej múky, 150 g šampiňónov, 150 ml kuracieho vývaru, 1 lyžica nasekaného tymiánu, 6 skorých (jarných) cibuliek, niekoľko kúskov čerstvého tymiánu na ozdobu

Postup

Cibuľku nakrájajte nadrobno, šampiňóny na štvrtky. Mäso osoľte a okoreňte, obaľte v múke. V menšom hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľku a mäso. Opekajte cca 6 minút. Pridajte citrónovú šťavu, šampiňóny a zalejte vývarom. Pod pokrievkou duste približne 20 minút. Pred podávaním dochuťte hotový pokrm bylinkami - vmiešajte tymián a skorú cibuľku nakrájanú na kolieska. Podľa chuti dosoľte a okoreňte.

Vhodnou prílohou môžu byť varené nové zemiaky, mladé fazuľky alebo čerstvý hrášok. Kuracie prsia môžete nahradiť naporciovaným kurčaťom alebo kusmi králika, ktoré môžete miesto dusenia pod pokrievkou piecť v rúre. 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist