SCHUDNÚŤ NATRVALO Ako schudnúť CESTOVINY pri chudnutí sú dobrou voľbou.

05.02.2012 04:21

Môžete z cestovín pribrať? Z každého jedla sa dá pribrať, ak sa jeho konzumácia preženie. Ak z jedálneho lístka odstránite všetko vyprážané, sladkosti a pridáte viac zeleniny a cestovín, nemôžete pribrať. Ale vyberajte si cestoviny bezvaječné. Predovšetkým treba pri ich príprave myslieť na rôzne skryté riziká. Napríklad tak obľúbený kečup je dosladzovaný a v skutočnosti obsahuje mnoho cukru, keďže však zvyčajne nie je až taký sladký, len málokto si uvedomí, koľko zbytočných kalórií prijal. Rovnako to platí aj o množstve syra, ktorý si mnohí z nás pridávajú na každú cestovinu. Ak je omáčka či príloha pripravená chutne, netreba ju vylepšovať ešte veľkým množstvom syru či kečupom.Bylinky sú nielen dôležitým, chutným a zdravým dochucovadlom, ale napomáhajú aj vášmu tráveniu, preto ak máte možnosť, vždy ich pri príprave cestovín použite.

Stravovanie s cestovinami má veľa podôb a bohužiaľ získali si zlú povesť ako jedlo, ktoré neprispieva k štíhlej línii. To však v skutočnosti nie je pravda, a tak môžete aj za pomoci cestovín zhodiť niekoľko kíl navyše, ktoré vás doteraz trápili.  Cestoviny majú pri odstraňovaní nadváhy v stravovacom režime každého záujemcu o chudnutie dôležité postavenie. Výhodou cestovín je to, že sa jednoducho skladujú, sú trvanlivé, ich príprava nie je náročná, navyše je veľmi rýchla a možno ich pripraviť na množstvo spôsobov. A viete prečo ich obľubujete? Vďaka nim sa v tele uvoľňujú endorfíny – hormóny šťastia.

Cestoviny nie sú pri chudnutí zakázané, pozor si však treba dať na množstvo a ich prípravu. Cestoviny sú vhodnou potravinou rovnako pri redukcii hmotnosti, ako aj v pri udržiavaní váhy. Neznamená to však, že ich môžete jesť také množstvo, na aké máte práve chuť - v takom prípade by sa pri chudnutí mohli stať skôr nepriateľom ako pomocníkom. Určite sú však vhodnejšie než opekané zemiaky či zemiaková kaša. Môže za to ich nízky glykemický index, vďaka ktorému z cestovín tak rýchlo nevyhladnete.

Výhodu cestovín je to, že obsahujú veľké množstvo cennej vlákniny. Telo totiž túto látku trávi pomaly a cestoviny nás zasýtia na dlhší čas. Ak zároveň niekoľko veľkých porcií nahradíme viacerými menšími, uľahčíme tráveniu a vyhneme sa návalom neočakávaného hladu. Aj pri diéte s konzumáciou cestovín sa oplatí dodržiavať pravidla - jesť s mierou. 

Pri výbere cestovín voľte radšej bezvaječné

Pri kúpe dajte prednosť bezvaječným cestovinám z tvrdej semolinovej múčky. Neobsahujú škodlivý cholesterol a sú bohaté na bielkoviny, takže  škrob za z nich vstrebáva podstatne pomalšie. Vďaka tejto vlastnosti po bezvaječných cestovinách nepocítite tak rýchlo hlad. Ideálne sú cestoviny z celozrnnej múky.

Ako si pripraviť cestoviny

Nielen chutnejšie, ale aj pri diéte vhodnejšie sú tvrdšie uvarené cestoviny. Nemali by ste ich variť do mäkka, ale „al dente“, teda do polomäkka. Silným prevarením sa totiž zrýchli vstrebávanie sacharidov, čo znamená, že skôr pocítite potrebu najesť sa. Veľmi dôležité tiež je, čo si na správne uvarené cestoviny dáte. Všetko totiž môžete pokaziť kalorickými bombami ako majonéza, tatárska omáčka, mleté mäso, slanina či klobáska. Nahraďte týchto nepriateľov chudnutia radšej zeleninou a dochuťte vhodnými koreninami.

Celozrnné cestoviny

- uvarené celozrnné cestoviny sú najvhodnejšie
- pri chudnutí sú najideálnejšie, hlad po nich vďaka nízkemu glykemickému indexu nedostanete tak rýchlo

Bezvaječné cestoviny

- uvarené bezvaječné cestoviny sú pri chudnutí vhodné
- rozdiel v energetickej hodnote nie je oproti cereálnym veľký, ale s množstvom opatrne

Tortellini

- uvarené tortellini plnené syrom či špenátom sú menej vhodné
- ich energetická hodnota je najvyššia, vždy sú však lepšou voľbou než opekané zemiaky na masti

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,

zapojte sa do našich programov

 

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

 PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach  www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

 Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist