SCHUDNÚŤ TERAZ Ako schudnúť 13 DŇOVÁ DIÉTA.

07.12.2011 03:40

Aj vy ste sa rozhodli schudnúť desať kíl za dva týždne? Takéto chudnutie je drasticky reštrikčné a možno aj schudnte požadované kilá. Každý z nás chce byť štíhli, najmä keď sa blíži nejaký dôležitý dôvod. Vtedy často siahneme po radikálnych redukčných diétach, ktoré tvrdia, že schudnete za týždeň 4-5 kíl a podobne. Bohužiaľ  sú to veľké pasce, ktoré sa rýchlo končia jo-jo efektom. Niektoré diéty vyzerajú ako zázračné spaľovače prebytočných podkožných tukov za krátky čas. A práve tieto postupy chudnutia sú najnebezpečnejšie pre Vaše zdravie.

Zdravie si podlomíte aj 13-dňovou diétou!

Zásady 13-dňovej diéty

  • Trvá 13 dní, úbytok na hmotnosti je minimálne 8 kg.
  • Treba dodržiavať čas jedenia a zlozenie jedla
  • Pri zmene času jedenie treba dodržať 3-hodinový odstup medzi 2 jedlami (raňajky sa môžu aj vynechať ale v žiadnom prípade sa nesmú dávky jedál zvyšovať alebo nahrádzať niečím iným.
  • Denne treba vypiť aspoň 2 litre vody (minerálky alebo bylinkového čaju)
  • Vhodne je piť aj 2dcl čaju z listu senny, ktorý pomáha pri trávení.
  • Káva sa môže piť v akomkoľvek množstve, ale jedine nesladená!!!!!
  • Po ukončení 8.dna sa diéta opakuje prvým dnom, a na 14. deň možno jest všetko
  • Touto diétou sa mení metabolizmus, a ak sa človek neprimerane neprejedá, počas ďalších dvoch rokoch nepriberie.

Charakteristika: Skutočne jednoduchá a jednotvárna diéta. Jeden liter mlieka denne sa podáva rozdelený na päť častí.

Prečo je 13 dňová diéta nevhodná.

Je to diéta chudobná na bielkoviny, vitamíny, mineráli a celulózu. Je bezzvyšková a môže vyvolať zápchu. Odporúčame ju len na jeden deň raz za dva týždne, a len ako doplnok chudnutia. Ide o jednostrannú diétu, ktorá môže poškodiť Vaše zdravie. Po ukončení diéty, s návratom k  starým stravovacím návykom prichádzajú späť aj kilá  - slávny  jo-jo efekt. Je dokázané, že po ukončení takejto redukčnej diéty sa v tele zdvojnásobí počet enzýmov zhromažďujúcich tuk a počet enzýmov, ktoré tuk spaľujú, klesne na polovicu.

Pre Vašu informáciu si prezrite katastrofálny jedálny lístok tejto diéty.

 

1.den

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

¼ mlieka alebo kefíru alebo nízkotučného jogurtu

¼ mlieka alebo kefíru alebo nízkotučného jogurtu

¼ mlieka alebo kefíru alebo nízkotučného jogurtu

¼ mlieka alebo kefíru alebo nízkotučného jogurtu

¼ mlieka alebo kefíru alebo nízkotučného jogurtu

2.den

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

Termix alebo smotanový jogurt

15dkg tvarohu

15dkg bieleho masa (napr. uvarene kuracie prsia)

15dkg ľubovoľnej zeleniny (len čerstvej )

2 varene vajcia

3.den

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

10 dkg ovocia (nie kompót)

10 dkg čerstvej zeleniny

10 dkg diétnej salámy alebo šunky

¼ l mlieka, kefíru alebo nízkotučného jogurtu

15 dkg vareného hovädzieho mäsa

4.den

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

Termix alebo smotanový jogurt

¼ l mlieka, kefíru alebo nízkotučného jogurtu

10 dkg zeleniny

10 dkg ovocia

10 dkg diétnej salámy alebo šunky

5.den

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

2 varené vajcia + 10 dkg zeleniny

10 dkg ovocia

15 dkg tvarohu

10 dkg ovocia

10 dkg zeleniny + ¼ l mlieka

6.den

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

10 dkg šunky

10 dkg ovocia

10 dkg tvarohu

10 dkg chudého vareného mäsa

¼ l mlieka, kefíru alebo nízkotučného jogurtu

7.den

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

2 varené vajcia

10 dkg ovocia

15 dkg tvarohu

10 dkg chudého vareného mäsa

¼ l mlieka, kefíru alebo nízkotučného jogurtu

8.den

7:00

10:00

13:00

16:00

19:00

20 dkg ovocia

20 dkg zeleniny

20 dkg ovocia

20 dkg zeleniny

20 dkg ovocia

Radšej skúste Trojdňovú očistnú diétu

Táto diéta neuškodí žiadnemu zdravému človeku. Naopak! Očistí telo od prebytočných kíl a toxických látok. Ak máte zdravotné problémy, tak konzultujte držanie takejto diéty so svojim lekárom. Ak sa rozhodnete držať očistnú trojdňovú diétu, vyberte si čas, keď nemáte priveľa náročných úloh. Najvhodnejšie je držať ju cez víkend, alebo si zobrať tri dni voľna.

1.deň

Budete iba piť. Päť krát denne pite ovocné a zeleninové šťavy. Odporúča sa zriediť ich vodou v pomere 1:1. Pomedzi to pite minerálne vody, prevarenú čistú vodu s citrónom, alebo jablčným octom. Aby bol detoxikačný účinok čo najlepší, uvarte si kvalitný detoxikačný čaj.

2. deň

Ako hlavné jedlo si naservírujte čerstvé ovocie. Jablko, hruška či hrozno. Alebo si doprajte z každého trošku a urobte si šalát. Hneď ráno ako vstanete z postele, ale aj predtým ako sa do nej budete ukladať vypite pohár ovocnej šťavy alebo bylinkový čaj. Ten môžete piť aj počas celého dňa.

3.deň

Na raňajky ovocnú kašu a k tomu biely jogurt. Na obed zeleninová polievka. Na večeru šalát z listovej zeleniny, takej akú len nájdete. Čím viac druhov tým lepšie. No a pridajte aj strúhanú mrkvu, či kaleráb. Môžete si to ochutiť hrozienkami a slnečnicovými semienkami. Ak budete hladný, zajedzte hlad ovocím a zalejte vodou.
Ak sa nevzdáte, vášmu telu pomôžete vylúčiť odpady a toxíny a tak sa budete cítiť oveľa lepšie. A ešte jedno malé upozornenie. Pri diéte sa vyplavujú škodliviny aj cez kožu, preto sa častejšie sprchujte. No a aj žuvačka bude váš priateľ, aby vám nepáchlo z úst.
Hlavné pravidlá

Veľa pite. Džúsy, zeleninové aj ovocné / najlepšie riedené v pomere 1:1 s vodou/ a bylinkové čaje. Vypite 2-3 litre vody denne. Vodu noste všade so sebou. Pomôže v najhorších chvíľach umlčať hlad. Mäsu a mlieku dajte na týždeň zbohom. Ak budete mať veľký hlad, skúste ho zahnať sójovými produktmi. Ovocie majte pri sebe, a jedzte často. Na normálnu stravu len opatrne!

 

Ste nešťastní z diét, pri ktorých hladujete a potom rýchlo naberiete stratené kilogramy späť? Nasledujúce rady vám pomôžu k štíhlej postave.

1. Pred odchodom na nákup zjedzte jablko
Ak chcete zdravo nakúpiť, nikdy nevkročte do obchodu s prázdnym žalúdkom, lebo zabudnete na všetky predsavzatia a plány zdravo sa stravovať a neodoláte ťažko stráviteľným potravinám bohatým na tuky. Vždy si vopred pripravte zoznam potravín, ktoré potrebujete.
2. Zoberte si menší tanier
Na nikoho, kto chudne a bojuje s kalóriami, nevplýva dobre, keď pred seba položí poloprázdny tanier. Naložte si preto na menší tanier.
3. K jedlu si sadnite
Veľmi rýchlo zabudnete, že ste jedli, ak budete jesť v pokluse. Vždy si k jedlu sadnite.
4. Jedzte častejšie, obmedzte jedlo po piatej popoludní
Tí, čo desiatujú a olovrantujú, chudnú viac ako tí, ktorí sa striktne pridŕžajú troch jedál denne. Pomocou vhodnej nízkotučnej desiaty a olovrantu skonzumujeme denne až o sto kalórií menej.
5. Robte veci, ktoré zaženú pokušenie maškrtiť
Zapíšte si dvadsať činností ktoré radi robíte. Urobte si radšej manikúru alebo pozrite ďalší diel seriálu. Nemali by ste však zabudnúť, že už pri polhodinovej prechádzke by ste spálili päťkrát viac kalórií.
6. Na obed nevynechajte polievku a nezabudnite na proteíny - bielkoviny
Ľudia, ktorých menu sa začína polievkou, potrebujú prijať stravu, ktorá má o 25% kalórií menej ako strava tých, ktorý tento chod vynechali. Výskumy dokázali aj to, že najúčinnejšou zložkou potravy na otupenie apetítu je prijať dostatok proteínov. Takže jedzte na obed plátok chudého mäsa, ryby, vajíčka, strukoviny.
7. Raňajkujte cereálie
Sú zárukou, že prijmete dostatok sacharidov a málo tuku. Podľa výskumu schudla skupina ľudí, ktorá 12 týždňov raňajkovala obilniny zaliate polotučným mliekom v priemere o 1,5 kg viac ako tá, ktorá si zvolila iné raňajky.
8. Pite chladné nápoje
Pridajte si do nápojov kocky ľadu. Pitie chladných nápojov pomáha chudnúť, lebo potrebujete energiu na to, aby voda dosiahla teplotu vášho tela. Počet kalórií, ktoré pri tom spálite, je síce malý, ale nie celkom zanedbateľný. Príjem vody zmenšuje apetít, takže pite aj vtedy, keď nemáte poruke ľad.
9. Myslite pozitívne
Nezaoberajte sa svojimi slabosťami. Ak si napríklad myslíte, že sa nikdy nezbavíte celulitídy, pomyslite si radšej, že pomocou zdravého jedla a cvičenia určite schudnete.
10. Zapisujte si, čo ste zjedli
Zaznamenajte si nielen, čo a kedy ste jedli, ale aj to, čo ste vtedy cítili. Po šiestich týždňoch budete s istotou vedieť, čo vás núti, aby ste sa prejedali.
11. Žite aktívne
Úspešne schudnúť sa vám nepodarí, ak jedinou aktivitou vo vašom živote je hodinové cvičenie aerobiku 2x týždenne. Sto kalórií spálite aj vtedy, ak budete 20 minút maľovať stenu, 18 minúť kopať v záhrade, 47 minút triediť a vešať bielizeň alebo 18 minút tancovať v obývačke.
12. Telefonujte postojačky
Postavte sa vždy, keď vám niekto zatelefonujete alebo vy niekomu telefonujete. Ak budete stáť hodinu denne navyše, spálite o 50 kalórií viac.
13. Dajte prednosť kvalite pred kvantitou
Najlepší spôsob, ako zmenšiť porciu, je zaplatiť rovnakú sumu radšej za menšie množstvo jedla lepšej kvality.
14. Majte rady sami seba
Osoby vedomé si svojich hodnôt chudnú ľahšie ako osoby s nízkym sebavedomím. Ak vám teda chýba, pouvažujte o návšteve u psychológa alebo začnite navštevovať kurzy asertivity.
15. Čítajte etikety na potravinách
Dozviete sa, koľko tuku potravinársky výrobok obsahuje. Vyhnite sa tým, čo obsahujú 20 a viac gramov tuku.

16. Poraďte sa s odborníkom aké má byť zloženie Vašej stravy. Správnym zložením Vašej stravy dosiahnete, že nebudete pravidelne priberať, ale znížite s voju váhu.

 

 Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,

zapojte sa do našich programov

 

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

 PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach  www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

 Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist