SCHUDNÚŤ ZDRAVO Ako schudnúť Nevhodné stravovanie a diéta vám spôsobia zažívacie problémy i zápchu.

14.08.2012 03:58

Výber stravy a diéty ovplyvní nielen vaše chudnutie, ale aj zdravotný stav a prípadné zdravotné problémy nielen počas chudnutia, ale aj po jeho skončení. Bohužiaľ nepríjemné zdravotné dôsledky môžu byť aj trvalého rázu. Častým dôsledkom nevhodného postupu pri chudnutí sú aj tráviace problémy, zápcha, ťažká plynatosť, nadúvanie, bolesti žalúdka. Čo je príčinou najväčších tráviacich problémov? Ako by ste sa cítili, keby sa po vnútornej strane vášho hrubého čreva mesiace, roky, resp. desaťročia prichytávali dlhé kusy výkalov plných toxických látok? Zrejme by ste sa sťažovali na zápchu, nadúvanie a letargiu. Vaše črevá by boli každodenne dráždené týmito zhlukmi, ktoré sú pôvodcami ochorení (označujú sa IBS). Len sa zamyslite nad tým, čo môže spôsobiť taký toxický zhluk! Bolesti žalúdka a zápchu, vyčerpanosť, plynatosť a nadúvanie, bolesti hlavy, pokazený žalúdok, priberanie a veľké, vyduté brucho. Zoznam je dlhý .

Čo by ste mali vedieť o látkach znečisťujúcich organizmus?

V práci a doma sme všetci vystavení tisícom rôznych toxických a chemických látok, ktoré vdychujeme, alebo prijímame do nášho organizmu jedlom, pitnou vodou a prípravkami farmaceutického priemyslu. Navyše, spotrebujeme oveľa viac cukru a synteticky upravených potravín , ako kedykoľvek počas histórie ľudstva a pravidelne si poškodzujeme zdravie rôznymi stimulačnými a ukľudňujúcimi prípravkami. Výskumy jednoznačne potvrdzujú, že náš organizmus nie je schopný neutralizovať všetky tie toxické a chemické látky, ktoré denne vdychujeme alebo prijímame spolu s potravou. Jednoducho sa hromadia v našich bunkách (obzvlášť v tukových bunkách), v našich tkanivách, krvi, orgánoch (ako sú napr. hrubé črevo, črevá a mozog) a ukladajú sa na neurčitú dobu, spôsobujúc neskôr rôzne choroby.

Toxické látky a nevhodné potraviny spôsobujú zlé trávenie, ktoré potom vedie k vytváraniu výrastkov, medzi inými aj v hrubom čreve. Každý živý organizmus má v sebe, alebo na svojom povrchu najmenej jedného parazita, ale ľudia oveľa viac. Toxické látky z prostredia, nezdravá výživa a parazity predstavujú spoločne veľmi vážnu hrozbu pre človeka.

Kedy je potrebné vykonať vnútornú očistu organizmu? 

Pýtali ste sa niekedy či je potrebné vykonať aj vnútornú očistu tela? Je moje telo čisté aj zvnútra? Svoj zovňajšok samozrejme udržujete v čistote: Sprchujete sa, pravidelne si umývate zuby a vlasy, ale udržujete sa čistým aj zvnútra? V tomto modernom, toxickými látkami preplnenom svete je stále väčšia pravdepodobnosť, že hrubé črevo ("systém odpadových vôd tela")- črevá a ďalšie orgány potrebujú takisto pravidelnú očistu. Presne ako auto, ktoré potrebuje pravidelnú výmenu oleja. Ako zistíte, že prišiel čas, aby ste oslobodili svoje telo od nahromadených toxických látok, parazitov a zvyšných exkrementov? Pokiaľ spozorujete jeden, alebo niekoľko z nižšie menovaných symptómov, tak nadišiel čas, aby ste prikročili k vnútornej očiste:

  • Častá únava a slabosť
  • Flatulencia, plyny a nadúvanie
  • Nadváha
  • Alergia na rôzne druhy jedla
  • Nedostatočné trávenie
  • Dráždivosť, náladovosť
  • Sťažené dýchanie a silne zapáchajúca stolica
  • Parazity v stolici
  • Časté prechladnutia, vracajúce sa bolesti hlavy
  • Chronická zápcha
  • Syndróm dráždivého traktu (IBS)
  • Vyduté brucho brucho
  • Neupokojiteľný pocit hladu
  • Kožné problémy, vyrážky a pod.
  • Pocit kovovej chuti v ústach
  • Zlatá žila

Ako si vykonať vnútornú očistu organizmu?  Teraz, keď už vieme, prečo je tak nesmierne dôležitá pravidelná očista a detoxikácia organizmu, musíme taktiež vedieť, ako ju môžeme správne vykonávať. Pozrime sa na nasledujúci krátky prehľad:

  1. Najskôr vykonáme očistu hrubého čreva špeciálnymi liečivými rastlinami, aby sme odstránili všetky toxické nánosy, usadeniny a parazity.
  2. Pri očiste hrubého čreva musíme doplniť tie vzácne baktérie, ktoré udržujú rovnováhu črevnej flóry, ktorá Vás bude následne chrániť. Tá predstavuje súčasť imunitného systému.
  3. Nakoniec, ako posledný krok, pomocou liečivých rastlín s detoxikačnými účinkami, aminokyselinami, vitamínmi a nerastnými látkami detoxikujeme pečeň, krv, mozog, tkanivá, komplexne celé telo.

Ako bojovať proti zápche.
Defekácia alebo vylučovanie výkalov je proces, ktorým organizmus eliminuje (vylučuje) tuhý alebo polotuhý odpadový materiál (výkaly) z digestívneho traktu cez anus (análny otvor). Rektálna (konečníková) ampula (anatomicky tiež: ampulla recti) funguje ako dočasný sklad nepotrebného materiálu. Keď sa steny konečníka rozširujú pre naplnený materiál, receptory roztiahnutia z nervového systému umiestnené v stenách konečníka stimulujú nutkanie na defekáciu. Ak nutkaniu nenasleduje defekácia, materiál v konečníku sa často vracia do čreva, kde sa absorbuje viac vody. Ak sa defekácia vynechá na dlhšiu periódu, fekálna hmota môže stuhnúť, čo rezultuje do zápchy.
Existujú tri pravidlá, ktoré by ste mali vo výžive dodržiavať, ak chcete mať pravidelnú stolicu. Váš jedálny lístok by mal obsahovať dostatok vlákniny, kvalitných tukov a vody.
Zdrojom vlákniny je zelenina, ovocie a celozrnné obilniny, ktoré dodávajú dostatočné množstvo balastných látok, inak aj nazývaných vlákniny. Vláknina podporuje peristaltiku čriev. Nadmerné množstvo vlákniny môže u niekoho spôsobovať kvasné procesy, preto je potrebné množstvo prijímanej vlákniny individuálne prispôsobovať.
Pri nadmernej plynatosti je vhodné najskôr upraviť črevnú mikroflóru probiotickými prípravkami.
Taktiež diéta s drastickým obmedzením príjmu tukov vo výžive môže viesť k zápche. Tuky ochraňujú črevo a prirodzeným spôsobom stimulujú k defekácii. Vhodné sú rastlinné oleje lisované za studena pridávané do jedál a šalátov – napríklad olivový či slnečnicový.
Dostatočný príjem tekutín počas celého dňa je nutný na zmäkčenie stolice. Ak ráno po prebudení vypijete pohár vlažnej vody, podporí to prirodzený vylučovací reflex. Ďalšou možnosťou je piť vlažnú vodu s citrónovou šťavou a medom. Ideálny stav je, ak sa črevá vyprázdnia ráno ešte pred raňajkami.
Ak nechcete trpieť zápchou, obmedzte konzumáciu priemyselne alebo domácky spracovanej, pečenej a varenej potravy, denaturovaných produktov zo škrobu a cukru. Také potraviny nedodávajú stravu svalom, nervom a bunkám črevnej steny. Hrubé črevo nie je dostatočne vyživované a preto nedokáže dostatočne plniť svoje funkcie - zažívaciu, vstrebávaciu a vylučovaciu.
Zdravá strava musí obsahovať i živé nespracované elementy – napríklad ovocie, zeleninu, orechy, semienka, klíčky.
Preháňacie účinky majú aj slivky. Môžete ich konzumovať surové, varené, pečené i sušené. Tiež sa doporučuje každý deň k raňajkám vypiť osminka litra slivkovej šťavy zmiešaná s troškou jablčného muštu. Medzi ďalšie ovocie s laxatívnym účinkom patria ďatle, figy, slabší účinok je evidovaný pri marhuliach a broskyniach.
Odvar z ľanového semena je vynikajúcim liekom pre črevá. Odstraňuje zápchu, normalizuje činnosť črevnej mikroflóry a zabraňuje vzniku kvasných a hnilobných procesov. Odvar pripravíte päťminútovým predvarením 1 lyžice ľanových semienok v pol litri vody. Správnemu vyprázdňovaniu pomáha aj šalát z uhoriek s citrónom, cibuľou a za studena lisovaným olejom. Dajte si pozor na užívanie kofeínu. U väčšiny ľudí pôsobí káva ako preháňadlo, avšak u niekoho môže spôsobovať naopak zápchu. U niektorých ľudí spôsobuje zápchu aj konzumácia mlieka a syrov.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist