SCHUDNÚŤ ZDRAVO Ako schudnúť S vhodne VYBRATOU a PRIPRAVENOU RYŽOU môžete chudnúť i odvodniť svoje telo.

02.09.2012 11:14

Ryža patrí aj na Slovesnku medzi najčastejšie konzumované potraviny. Mnohí z nás ju často používajú ako prostriedok na chudnutie. Ryžová diéta je však jedným z návodov na chudnutie, ktorý nefunguje. V skutočnosti sa zbavíte skôr vody, než podkožného tuku. Výsledkom ryžovej diéty je takmer na 100% jo-jo efekt. Keď je už reč o ryži, je lepšie jesť ryžu natural. Naturálna ryža obsahuje viac vitamínov, preto sa odporúča. Ryža je jednou z mnohých príloh, o ktorých kolujú jednoznačné tvrdenia zoštíhľovacieho charakteru. Ale tak, ako väčšina potravín, jej vplyv na postavu závisí ako od množstva, tak i od spôsobu prípravy. Je charakteristická svojou vysokou energetickou hodnotou, čo je dobré vtedy, ak svoju energiu máte kde spotrebovať. Ak nie, môže vám konzumovanie ryže v neuvážených množstvách skomplikovať cestu ku štíhlej postave.

Pozor aj na vysoký glykemický index ryže, jeho hladiny sa ale pohybujú v nebezpečných číslach len vtedy, ak je ryža rozvarená. Správne uvarená ryža má aj prijateľný glykemický index. Najlepšia pre zasýtenie je hnedá ryža, s hodnotou glykemického indexu 55. Hlad vás neprepadne tak skoro ako po zjedení bielej ryže a trávenie bude tiež jednoduchšie.

Biela ryža tvorí výborný zdroj energie, je ale očistená od ďalších veľmi užitočných látok, ktoré sa nachádzajú v povrchových vrstvách jej zŕn. Jej príliš častá konzumácia môže viesť ku zhoršeniu zdravia, najmä u chorých na arteriosklerózu a srdcovo-cievne ochorenia alebo u ľudí s prechodnou a chronickou únavou.Biela ryža totiž absentuje najdôležitejšie látky, ktoré telo vďaka tejto potravine získava. Ide hlavne o minerálne látky a vitamíny a nerozpustnú vlákninu, ktoré nájdeme v ryži Natural - prírodnej ryži. Patrí medzi najideálnejšie potraviny zdravej výživy.

Energetické hodnoty ryže

100 gramov ryže má zhruba nasledovné energetické hodnoty:

Ryža

kJ

kcal

bielkoviny

sacharidy

tuky

Lúpaná ryža (suchá)

1470

350

6,5 g

79 g

0,5 g

Varená lúpaná ryža*

490

115

2 g

25 g

0,2 g

Ryža natural (nelúpaná)

1470

350

7,2 g

76 g

2,2 g

Varená ryža natural (nelúpaná)*

455

110

2,2 g

23 g

0,6 g

* Varená ryža bude mať odlišnú energetickú hodnotu, ak ju varíte s použitím tuku. V takom prípade musíte k uvedeným hodnotám pripočítať použitý tuk, napríklad, ak v recepte použijete 2 lyžice oleja na ktorom speníte cibuľku… Varená ryža má tiež odlišnú energetickú hodnotu v závislosti od toho, koľko je v nej vody.

Ryža jee šetrná k žalúdku, ľahko stráviteľná, neobsahuje cholesterol ani lepok, pomáha stabilizovať hladinu krvného cukru, odvádzať odpadové látky metabolizmu a znižovať krvný tlak.Najmä vďaka nerozpustnej vláknine je hnedá ryža významným pomocníkom pri ochoreniach tráviacej sústavy. Na vlákninu v ryži sa naviaže voda, čím vzniká špongiovitá zmes nasiaknutá vodou a tá jemným stierajúcim spôsobom čistí zažívací trakt. Úspech je ale podmienený dostatočným prísunom tekutín do organizmu.

S ryžou odstránite prebytočnú vodu z tela

Každé zrnko ryže pohltí z tela zbytočnú vodu, takže sa cítime ľahšie. Ryža pohlcuje tekutiny, čo sa hneď ukáže na vašej váhe a postave. Neukladá tekutiny v tkanivách, prečisťuje organizmus. Má vysoký obsah draslíka. Ten podporuje vyplavovanie vody a látkovú výmenu. Sodík zabraňuje opakovanému ukladaniu tekutín v tkanivách. O ryži je známe, že odvodňuje a čistí, a preto je vhodná na občasné prečistenie organizmu, ba aj na rýchle zníženie váhy.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist