SCHUDNÚŤ ZDRAVO Ako schudnúť TABLETKY na CHUDNUTIE.

04.06.2012 02:37

Predstava čí zámer jesť čokoľvek vďaka tabletkám na chudnutie, ktoré zabránia vstrebávaniu tukov, je bohužiaľ nebezpečná a mylná. Nedá sa veľa jesť veľa a zároveň schudnúť. Je to nereálna, naivná túžba. Aby ste niečo získali, musíte aj niečo obetovať. Každý, kto dokázal zdravo schudnúť, vám potvrdí, že občasné porušenie zdravej a racionálnej stravy nie je problém, ktorý by vám následne priniesol neželanú nadváhu. Ak sa stravujete zdrvo a disciplinovane celé týždne, pokojne môžete ísť aj na zabíjačku a najesť sa na nej dosýta. Nič sa nestane. A to či už tabletku zjete, alebo nezjete. Žiaľ, zatiaľ neexistuje tabletka, ktorá by sa postarala o Vaše bezproblémové chudnutie.

Tabletky na chudnutie sa líšia hlavne z hľadiska princípu, na akom fungujú. Niektoré potláčajú chuť do jedla, iné garantujú rýchlejšie štiepenie tukov, ďalšie zas zrýchlenie metabolizmu, všetko závisí od pridaných ingrediencií. Ich účinky môžu byť občas aj zdraviu škodlivé.Aj VY opäť potrebujete schudnúť? Rozmýšľate nad tým, že Vám teraz pomôže nejaká TABLETKA NA CHUDNUTIE. Možno ste sa dali zlákať priateľkinou radou, že tabletky na chudnutie u nej naozaj fungovali. Po pár týždňoch skúšania ste možno mohli konštatovať, že chudnete tempom až desať kíl mesačne. Paráda! Keď ste však zistili, že ste schudli požadovaných dvadsať kíl, asi ste si pomysleli: perfektné, teraz už mám stiahnutý žalúdok, a aj hmotnosť je nižšia. Môžem vysadiť tabletky a začať jesť menej ako pred takouto tabletkovou diétou. Tabletky ste vysadili – ale čo to? Klesajúca hmotnosť zrazu klesať prestala. Dokonca začala dosť rýchlo stúpať! Čo s tým robiť? Znova tabletky na pár týždňov, znova schudnete. Bohužiaľ, takéto trýznenie tela (chudnutie) v žiadnom prípade dlhodobo nefunguje. Trochu menej jesť po vysadení tabletiek vydržíte možno týždeň. Druhý týždeň zjete už viac než dosť. Dáte si opäť sladkosť, hamburger, lupienky, a poviete si : zajtra to určite odhladujem. Kilá sa vracajú a s nimi aj vaše presvedčenie, že už nikdy neschdudnete.Tabletky na chudnutie sú pomôcka, ale neriešia chybu v systéme Vášho stravovania, vo Vašom myslení. Hlavne však nepovedia, čo človek má robiť po schudnutí, aby zas nepriberal.

Tabletky na chudnutie – zázračná zmes ničoho a všetkého. Často ide o to, že tabletky na chudnutie síce istý účinok majú, ale je značne zveličený. Ak Vám tabletky na chudnutie sľubujú, že po ich konzumácii nebude mať napríklad chuť na sladkosti, tak to nie je celkom pravda. Budete mať na ne chuť. Možno o čosi menšiu, ale skôr skoro rovnakú. Keby sa na trhu objavili tabletky, ktoré by naozaj spôsobili chudnutie, nastal by okolo toho tak masívny rozruch, že by ste sa o tom dozvedeli v priebehu pár týždňov, zvestovali by vám to už viditeľne štíhlejší ľudia, ktorých poznáte. 

Jojo efekt – čo je to?

Tak v prvom rade jojo efekt nie je žiaden efekt. Je to zákonitosť. Jojo efekt je takpovediac trest za neznalosť zákonitostí Vášho organizmu. Neznalosť neospravedlňuje. Ak sa snažíte rýchlo a nezdravo schudnúť, časom zákonite priberiete. Názov jojo efekt vznikol podľa hračky zvanej jojo. Koliesko na motúziku raz klesá, raz stúpa. Rovnako aj hmotnosť ľudí, ktorí sa snažia chudnúť nesprávnym spôsobom. Aby sa chudnutie dostavilo, väčšinou v tele navodíte nedostatok energie a živín, ktoré telo na svoju existenciu nutne potrebuje. No obdobie nedostatku telo zároveň vyhodnotí ako krízový stav. Začne spomaľovať telesné procesy, metabolizmus. Prepína sa do núdzového režimu, v ktorom sa energiou maximálne šetrí. Po istom čase však každého človeka začne drastická diéta obťažovať. Schudol pár kíl, už sa nemusí správať tak prísne. A začne sa stravovať menej prísne. No jeho organizmus je stále spomalený. Bude ešte niekoľko mesiacov, rokov. Každá energia, ktorú telo príjme navyše, sa bude prednostne ukladať ako zásoba, priberáte. Je to však začarovaný kruh. Aby ste nepribral, musí diétovať. Kým diétuje, nezrýchli sa vám metabolizmus. A tak človek skôr, či neskôr začne zas priberať. Čím menej sa držíte diétneho režimu, tým rýchlejšie idú kilá nahor. A to sa volá jojo efekt.

Ako bojovať proti jojo efektu? Jojo efekt je dôsledkom rýchleho chudnutia. Ak schudnete rýchlo, neodstránili ste príčinu svojej nadváhy. Či ste už hladovali, diétovali, alebo vám odrezali tuk z brucha chirurgicky, je to jedno. Akonáhle sa začnete (aj pomaly a opatrne) vracať ku svojmu pôvodnému životnému štýlu, začnete zas priberať.

Ak sa chcete jojo efektu vyhnúť, musíte:

  • chudnúť pomaly a to tak, že postupne zmeníte svoje stravovanie a celkovo životný štýl na taký, ktorý nevedie k nadváhe. Netreba vám žiadne tabletky na chudnutie. Stačí rozum a disciplína. Musíte jesť pravidelne, pestro a toľko, aby sa vám nespomalil metabolizmus. Musíte dať do poriadku svoj organizmus, dať mu to, čo mu dlhodobo chýbalo, teda dostatok bielkovín, vitamínov a iných živín. Organizmus musíte jednoducho zrekonštruovať.
  • sa venovať pohybu. Ak nie už počas chudnutia, tak najneskôr po schudnutí. Bez toho si hmotnosť neudržíte. Po schudnutí sa však pohyb musí stať pravidelnou a trvalou súčasťou vášho života. Nie mal by. Musí.

Chudnutie a priberanie sú obdobia, ktoré nútia organizmus k extrémnym opatreniam. Opakované kolísanie hmotnosti poškodzuje zdravie. Je lepšie ak zostanete tuční, než by ste mali robiť stále ďalšie neúspešné pokusy schudnúť. Nepokúšajte sa preto likvidovať svoj tuk chudnutím. Nejedzte tabletky proti obezite. Váš nadbytočný tuk je len dôsledok. Zvyknite si zmeniť zloženie a množstvo prijatých tukov a budete v pohode. Kým neodstránite príčinu priberania, nikdy neschudnete natrvalo. A príčina nadváhy sa volá životný štýl. Zmeňte ho. Nevhodný chudnutím pomocou tabletiek len strácate čas, zdravie a peniaze.

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,

zapojte sa do našich programov

 

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

 PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach  www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

 Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist