SCHUDNÚŤ ZDRAVO Ako schudnúť Zmeňte svoje STRAVOVANIE už v lete a DETOXIKUJTE - očistite si organizmus.

13.07.2012 04:05

Súčasní ľudia, hlavne tí s nadváhou, sa väčšinou stravujú zle a bohužiaľ konzumujú veľa tukov a cukrov. Väčšinou sa jedná o tuky v skrytej forme (mäso, mliečne výrobky, keksy, čokolády), čiastočne o čisté tuky (margaríny, maslo, masť). V ich strave tak prevažuje príjem nasýtených mastných kyselín (masť, kravské maslo, mliečne výrobky) a trans-foriem mastných kyselín (stužené rastlinné tuky, margaríny, obsiahnuté vo väčšine keksov, čokolád, pekárenských výrobkov a instantných polievok). Ďalším problémom je nadmerná konzumácia sacharidov - cukrov. Cukor je návyková látka a funguje podobne ako mnoho iných drog. Konzumácia cukru naše telo dočasne uspokojí, máme energiu a zlepšuje nám náladu. Nadbytok cukru nám ale spôsobuje aj depresie. Niektorí z neho majú aj príznaky podobné chrípke. Zbaviť sa cukru je náročné, pretože často máme na stole prichystaných veľa upravených potravín, ktoré obsahujú cukor. Patria medzi ne vysoké hladiny fruktózy v ovocí(hlavne prezretom), veľa jednoduchých sacharidov v múke. Alkohol je tiež skrytý cukor. Samozrejmou reakciou tela, hlavne pri nedostatočných pohybových aktivitách, je postupné priberanie a zaobľovanie postavy a hromadenie odpadov a toxínov v celom tele, hlavne v črevnej sústave.

Tuky a oleje sú pomaly stráviteľné, hlavne vo vašich črevách. Cukry sú najrýchlejšie strávená látka, niektoré sú dokonca vstrebávané už v žalúdku, zatiaľ čo väčšina je absorbovaná v črevách. Ak ste mladý a zdravý človek so silným trávením a veľkým množstvom žalúdočných kyselín, nebudete mať problém s kombináciou proteíny a škroby. Avšak, ak ste staršia osoba alebo niekto so slabým trávením, musíte jedlo vždy dôkladne prežuť. Je naozaj dôležité si uvedomiť, že správna kombinácia potravín je najjednoduchší a najefektívnejší spôsob, ako zabrániť takým bežným problémom, ako je kyslosť žalúdka, pálenie záhy, nadúvanie, dyspepsia, bolesti hlavy, alergie a nervozita.

Človek má v sebe k dispozícii systém pre detoxikáciu, ktorý vytvára súhra činnosti čreva, pečene, obličiek a lymfatických ciev a uzlín. Pri dlhodobom zaťažovaní čreva nevyváženou potravou sa záťaž prenesie na pečeň, a následne aj na obličky. Ľudský detoxikačný systém je tak preťažený, že aj malá nerovnováha v organizme vedie k množstvu ochorení, okrem vnútorných orgánov trpí pokožka, vlasy, kĺby a rozvíja sa množstvo chronických ochorení.
Väčšina ľudí preferuje pri detoxikácii pitie ovocných štiav pred zeleninovými, avšak to neznamená, že sú zeleninové šťavy menej zdravé. Zeleninové šťavy tiež prečisťujú organizmus a prispievajú k celkovému zdraviu. Všeobecne platí pravidlo, že by sa ovocné šťavy nemali miešať so zeleninovými šťavami; výnimkou je kombinácia mrkvovej šťavy s jablkovou. Ďalším pravidlom je, že zeleninovú šťavu by sme mali vypiť na lačný žalúdok. Po vypití sa odporúča počkať s prvým jedlom zhruba 10-30 minút. Ďalší pohár je vhodné vypiť pred obedom a s obedom začať po 15-20 minútach. Toto pravidlo platí i pri konzumácii večeri. Odporúčaná denná dávka zeleninovej šťavy je 3dcl – 6dcl. Pohár zeleninovej šťavy Vám dodá aj dostatočné množstvo energie.
Zdravé zeleninové šťavy:

  • Mrkvová šťava - v kombinácii s jablkovou šťavou – je skutočným „životabudičom“ pretože je bohatá na minerálne látky a vitamíny a neobsahuje žiadne kalórie;
  • Uhorková šťava – je zdrojom vitamínov A a C a má močopudné a čistiace účinky, preto je skvelou prevenciou pred problémami s pečeňou, žlčníkom a obličkami;
  • Paradajková šťava – napomáha pri zníženej koncentrácii a dodáva potrebnú silu; obsahujú veľké množstvo antioxidantov a tým slúžia ako prevencia pred rakovinotvornými bunkami;
  • Zeleninový vývar – je zmesou rôznych zelenín podľa osobitného uváženia; je veľmi vhodná pri problémoch so žalúdkom a takisto zlepšuje imunitný systém.

Každý z nás, a nielen ten čo chce schudnúť, by sa mal správne stravovať, sme zodpovední za svoje telo, a preto by ste mali pochopiť niečo o tráviacom procese. Hlavne, ak máte citlivý žalúdok. Ak si nechcete spôsobiť zažívacie problémy, mali by ste dodržiavať aj tieto zásady:

  • Pomaranče, grapefruity, melóny, banány a zemiaky je najlepšie jesť samostatne, ako malé jedlo. Jednoducho preto, že majú osobitú štruktúru. Jesť melóny spolu s hlavným jedlom môže spôsobiť vážne zažívacie ťažkosti.
  • Varené živočíšne bielkoviny a zelenina, alebo varené škroby so zeleninou, nie sú problém pre citlivé žalúdky.
  • Keď sa cukor a bielkoviny spoja, tvoria odpadové enzýmy, ktoré hnijú v žalúdku a brzdia metabolizmus.
  • Syr skombinovaný s ovocím je v poriadku len vtedy, ak kombinujete niektoré kyslé ovocie, napríklad citrusy, citróny, grapefruity a pomaranče.
  • Ananás a papáju je možné kombinovať s jednoduchými živočíšnymi bielkovinami (syr, kuracie mäso, ryby), pretože ananás obsahuje bromelaín a papája obsahuje papaín, dva mocné bielkovinové tráviace enzýmy.
  • Ovocie a zelenina nie sú kompatibilné v rovnakom čase a v rovnakom jedle.
  • iť hneď po jedle riedi vaše tráviace šťavy a môže narušiť trávenie, čo môže spôsobiť bolesti žalúdka a pálenie záhy. Najmenej problematické nápoje počas jedenia je polievka alebo mlieko.
  • Ovocie (nie kyslé ovocie) je najlepšie konzumovať samé, pretože je silno alkalické.
  • Štipľavé korenie ako je chilli, papriky a dokonca aj horčica, zvyšujú sekréciu žalúdočnej šťavy, dráždia žalúdočnú sliznicu a môžu viesť k vredom.
  • Všeobecne platí, že zrná sa veľmi dobre dopĺňajú so sušenou i čerstvou zeleninou a ovocím.

Detoxikujte už v lete.
Jedná sa o celkom prirodzený a nevyhnutný proces, ktorý vám pomôže cítiť sa čo najlepšie. Zlepšíte si metabolizmus, rozžiarite pokožku, vylepšíte spánok a posilníte aj imunitný systém. Primárnou príčinou väčšiny našich ochorení ochorení je hromadenie odpadov a toxínov, ktoré nie sú vylúčené z tela. Medzi hlavné príznaky toxicity patria bolesti hlavy, únava, kožné problémy, časté prechladnutia, bolesti kĺbov, chute, zažívacie problémy, alergie, citlivosť na pachy a chemikálie. Vaše telo má ale silu liečiť sa aj samé.  

Dokonca aj ľudia so zdravým životným štýlom, môžu mať obložené steny čriev toxickým odpadom, ktoré bránia riadnemu vstrebávanie živín, spôsobujú zlé trávenie, kožné problémy, pomalý metabolizmus a bolesti hlavy. Na začiatok si urobte jednoduchý pôstny deň alebo dva, budete len na čerstvej zeleninovej šťave a vode a pomôžete si tak odstrániť toxíny z čreva.

Prečistenie hrubého čreva závisí aj na množstve vody, ktorú budete konzumovať každý deň. Pôst je tiež čas na prehodnotenie nášho života, odstránenie negatívnej energie alebo závislostí, šanca byť viac otvorení aj duchovne a emocionálne. Fyzický a duševný prínos detoxikácie je dokázaný v celej našej histórii a je neoceniteľný pre dobré zdravie.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist