Venujte dostatok času obedu. POMOCNÍCI pri CHUDNUTÍ. Rady na stravovanie a ako schudnúť.

13.07.2011 08:59

Obed  je rozhodujúcim zdrojom živín i energie pre potreby každého jedinca. Nevynechávajte ho, telo sa Vám odplatí hladom, neskorším prejedaním sa i zhoršovaním metabolizmu. Mali by ste mu venovať dostatok času, pretože to prospeje vášmu pracovnému výkonu i postave.

Nezdravé obedy nie sú riešením
Aj vy ich máte v práci, rýchlo ich zhltnete a súčasne sa venujete pracovným povinnostiam? Podporujete tak vznik obezity, čo má za následok radu chorôb od zmeny krvného tlaku, vzniku cukrovky či ochorenia srdca.

Aby ste sa nemuseli báť v práci o zdravie, k tomu poslúži dobrá a pravidelná výživa organizmu. Ak máte v žalúdku to, čo telo potrebuje, narastá aj vaša produktivita práce. Snažte sa zabezpečiť, aby ste mali prístup k výživnej a dostupnej strave, ako aj k adekvátnej prestávke na občerstvenie a primeraným podmienkam pri stravovaní.

Pravidelné obedy
Iba po dobrom a výživnom jedle sa u vás prejaví psychická pohoda, predíde tak vzniku stresu a nervozity. Nezabudnite, že obed tvorí 35 percent denného príjmu energie. Vynechaním poludňajšieho jedla si zvýšite únavu a poklesne váš výkon.

Koľko času venovať obedu
Naše stravovanie je rovnako dôležité ako bezpečnosť pri práci. Čo hovorí zákon o našej obedovej pauze? Stanovuje nedostatočný čas na obednú prestávku v trvaní 30 minút! Je to však čas, ktorý nevyhovuje zdravej norme. Zdravá norma je podľa nutričných odborníkov a dietológov minimálne 45 minút, kým si telo na jedlo zvykne a začne ho spracovávať. 

Obed mimo pracoviska
Väčšina odborníkov považuje pauzu na obed mimo pracoviska za pozitívny prínos k celkovej duševnej a telesnej pohode zamestnancov. Vďaka tomuto faktu má pracovná prestávka na obed veľký vplyv na dobrú atmosféru v pracovnom kolektíve.

Pomocníci pri chudnutí

Snažte sa zaradiť do svojho stravovacie režimu nasledovné potraviny:

  • ·        Polievka: Veľmi dobre uspokojí hlad, pretože váš mozog ju vníma ako náplň do žalúdka.
  • ·        Voda: Nemá žiadne kalórie, takže je to skvelý spôsob, ako vyplniť žalúdok.
  • ·        Vajcia: Sú plné bielkovín, takže vám pomôžu cítiť sa plnší a najedený dlhšie.
  • ·        Zelený čaj: Obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú zrýchliť metabolizmus a spaľovanie tukov.
  • ·        Šalát: Riadi príjem kalórií, takže jedlo by ste mali začať veľkým šalátom (ale nie s kalorickou zálievkou).
  • ·        Hrušky: Pektínová vláknina v hruškách vám pomôže cítiť sa plnší a najedený.
  • ·        Cibuľa: šálka nakrájanej cibule obsahuje len 60 kalórií a zároveň vás chráni proti širokej škále ochorení, vrátane rakoviny.
  • ·        Olivový olej: Ten vám pomôže spáliť kalórie.
  • ·        Jablká: vláknina v jablkách vám pomôže cítiť sa plný, takže budete jesť menej.
  • ·        Odstredené mliečne výrobky: Kombinácia vápnika, vitamínu D a nízkeho obsahu tuku v odtučnenom mlieku a nízkotučnom jogurte môže pomôcť pri chudnutí a tiež pri budovaní a udržiavaní svalovej hmoty.
  • ·        Škorica: Má moc pomôcť vášmu telu metabolizovať cukor.
  • ·        Ocot: Kyselina octová v octe môže spomaliť prechod potravy zo žalúdka do tenkého čreva, takže vaše bruško zostáva plné dlhšie.
  • ·        Orechy: Konzumáciou orechov spálite viac kalórií, dokonca aj pri relaxácii.
  • ·        Štipľavá paprika: Kúzelnou zložkou je kapsaicín, ktorý pomáha potlačiť chuť do jedla.
  • ·        Tabuľka čokolády: Aby ste sa vyhli maškrteniu, je dôležité dopriať si raz za čas kúsok kvalitnej čokolády.
  • ·        Melón: Je plný antioxidantov, ako sú vitamíny A a C a obsahuje množstvo vody, ktorá naplní váš žalúdok.

Nemyslite si, že len konzumácia týchto potravín natrvalo zmení vašu postavu. Je potrebné, aby ste zmenili svoje stravovanie nie jednorázovo na týždeň, či mesiac, ale by ste túto zmenu aplikovali natrvalo.  Strava obsahujúca vyššie uvedené potraviny vám síce pomôže schudnúť, ale pri zmene svojho životného štýlu nezabúdajte ani na cvičenie. Vedecké štúdie preukázali, že príjem kalórií nie je nevyhnutne vyšší u obéznych než u normálnych ľudí. Je to energetický výdaj, ktorý je u tých, ktorí trpia nadváhou, často podstatne nižší. Takže sa uistite, že váš plán znižovania hmotnosti kladie rovnaký význam cvičeniu.

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

 PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach  www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

 Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist