Ako schudnúť NULOVÁ DIÉTA - HLADOVKA má mínusový prínos pre CHUDNUTIE.

14.11.2016 09:39

Redukčná diéta musí byť prirodzená, nie drastická a samozrejme bezpečná pre zdravie človeka. Žiaľ ľudia sú často ochotný pre štíhlosť, krásu, partnera, alebo iný motív riskovať svoje zdravie.

Jednou z nebezpečných diét je NULOVÁ DIÉTA. Nulová diéta je zaručená cesta za poškodením zdravia.

Ide vlastne o hladovku, pri ktorej sa nalievate vodou. Úlohou hladovania by malo byť mobilizovanie a využitie vlastných zásob energie. V skutočnosti organizmus začne energiou šetriť, zníži jej výdaj, a okrem odbúravania tukových zásob organizmus  likviduje aj sám seba. Ak telo nemá energiu na svoju činnosť, siahne na bielkoviny vo svalstve ako na bohatý zdroj energie. Športovať a hladovať je veľmi nebezpečné. K nulovej diéte by sa mohli uchýliť len skutočne obézni ľudia. Možno ju použiť len na krátky čas, nanajvýš na dva-tri dni ako očistnú kúru.
Nulová diéta prináša výrazné kilogramové úbytky na hmotnosti, ale to nie sú len odstránené tuky. Okrem nich odbúravame aj veľké množstvo svalovej hmoty. Kyslé produkty z rozložených tukov môžu ohroziť organizmus, hrozí vám ketoacidóza (zhoršenie diabetického stavu), rozvrat minerálového metabolizmu, čo môže v kritických prípadoch spôsobiť bezvedomie až smrť. Hlad pôsobí negatívne na psychiku človeka. Zapríčiňuje stres, depresiu, agresivitu, nespokojnosť, vnútorný nepokoj, prejavy dny, závraty až omdlievanie.
Nulová diéta  je vlastne vylúčenie všetkého jedla zo stravovania okrem vody. Mineráli, soli a vitamíny sa pridávajú do organizmu v podobe prípravkov. Okrem tukov bohužiaľ vaše  telo odbúra aj veľké množstvo svalovej hmoty, vody a solí. Nulová diéta – predstavuje kompletnú hladovku. Možno ju dodržiavať nepretržite po dobu maximálne 14 dní a na nemocničnom lôžku. Obdobou nulovej diéty sú opakované štvordňové hladovky s trojdňovou absenciou. Pri prvom spôsobe priemerne pacient schudne za 14 dní o 9-10 kg, pri opakovanej hladovke (4 cykly) schudne za 1 mesiac okolo 12 kg. V obidvoch prípadoch predstavuje hladovka extrémnu záťaž pre pečeň, ktorá musí transformovať tuky na ketolátky (vznikajú, keď sa pri látkovej výmene spáli príliš veľa tukov) a zabezpečiť tvorbu všetkej glukózy z bielkovín, pretože hladina krvného cukru nesmie poklesnúť pod 3,3 mmol/1. Pečeň sa taktiež musí vyrovnať s prekyslením krvi, ktorá je vyvolaná ketolátkami a nedostatkom minerálov, predovšetkým draslíku, ktorý je nevyhnutným prvkom na energetické premeny. Nulová diéta predstavuje enormnú záťaž aj pre obličky, ktoré musia odstraňovať produkty rozpadu telesných bielkovín. Srdcový sval musí pracovať nepretržite, hoci sa iným svalom počas hladovky vzhľadom na nepriaznivé metabolické podmienky pracovať veľmi nechce. Srdcový sval je dráždený vyššou hladinou mastných kyselín, ktoré narušujú jeho pracovný rytmus. Tieto spomenuté príznaky môžeme zmierniť podávaním rôznych minerálov (sodík, draslík) a vitamínov (C,B). Rozpad telesných proteínov a teda aj stratu svalstva môžete ovplyvniť miernym cvičením, ktoré zaradíme počas hladovky.

Nulová diéta by sa mala používať len v krajných prípadoch ako je napríklad predoperačná príprava. Najhoršie je, že chudnúci  takéto chudnutie nezvláda psychicky.

Sami uznáte, že stravovanie podľa nulovej diéty je drastické a môže vážne poškodiť Vaše zdravie. Takže rada na záver : takúto diétu nikdy neskúšajte, určite sa Vám odplatí jojo efektom a zhoršením zdravotného stavu. Po skončení nulovej diéty, keď sa začnete vracať na normálnu stravu, tak zaručene schudnuté kilá priberiete naspäť.

Prečo po nulovej diéte sa zhodené kilá vracajú a dochádza k jojo efektu.

Diétou spomalený metabolizmus po skončení diéty bude prednostne vytvárať tukové zásoby zo všetkého jedla, ktoré zjete navyše. Okamžitý rast váhy je zákonitý.

Priberiete preto, že sa neviete správne stravovať bez diéty. Vaša strava vás dostala ku kilám navyše, ktorých sa diétou chcete zbaviť. Po diéte sa k nej opäť vrátite. A zas priberiete. Len rýchlejšie, lebo ste si diétou spomalili metabolizmus.

Keby ste vedeli, ako sa správne stravovať, nulová diéta by vám nebola potrebná. Preto Vám neodporúčam, aby ste tento druh diéty vôbec skúšali.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist