RECEPTY Kuracina v jablkovom pyré
25.02.2014 02:29Suroviny
§ plátok mäsa kuracieho
§ jablko
§ malá cibuľa
§ olej olivový
§ korenie karí
§ 3-4 PL bieleho jogurtu
§ soľ
§ korenie mleté čierne
Postup receptu
Plátok kuracích pŕs pokrájame na dlhšie prúžky, respektíve môžme ponechať aj vcelku. Osolíme, okoreníme a posypeme karí korením. Malú cibuľu nakrájame a opečieme na olivovom oleji. Pridáme prúžky mäsa, ktoré necháme z oboch strán zatiahnuť, podlejeme vodou a necháme prikryté dusiť. Medzitým nastrúhame nahrubo jedno jablko. S malým množstvom vody - cca 50 ml dáme dusiť pod pokrievku na pätnásť minút. Udusené jablko rozmixujeme s tromi, štyrmi lyžicami bieleho jogurtu, ktorý pyré zjemní a dodá mu veľmi zaujímavú chuť. Pyré môžete dochutiť troškou škorice či citrónovej šťavy. Na tanier naservírujeme šalát, ryžu a pyré, na ktoré pokladieme kúsky mäsa. Ryžu aj mäso môžme poliať výpekom a tou skvelou cibuľkou zo základu.